dinsdag 29 oktober 2013

Kaasschaaf

Op maandag loopt mijn mailbox vol met berichtjes van mensen die me feliciteren met iets. Dank jullie wel, maar ik heb geen idee waar jullie het over hebben. Ik krijg een link door en als daar op geklikt wordt zie ik inderdaad mijn naam in volle omvang staan. Dagwinnaar ben ik. Ergens van dus. Van een beauty verwen iets actie. Van de kazen.”Aha!” Doe ik in de hoop dat er ergens in mijn diepe onderbewustzijn nu een stemmetje zegt: ja, dat is die actie met die code die je hebt ingevuld, of van die kleurwedstrijd, of van die actie met: koop een fiets en krijg een helikopter cadeau. Maar ook in mijn donkere onderbewustzijn blijft het stil. De pagina zegt me niets, en ik heb helemaal geen mail gekregen met een prijs.

De volgende dag komen oudste zoon en vriendje enthousiast tussen de middag thuis lunchen. “Juf P, die van vorig jaar, zei dat u iets had gewonnen van de sauna! Van de sauna? Ja, een beauty verwenarrangement! Gaaf toch mam!” Ik trek wit weg. Sauna? Dat zijn toch die Zweedse zwembaden waar nog niet bezuinigd hoeft te worden op de elektriciteit rekening en mensen vanwege die extreme hitte allemaal in hun blote kont zitten? “Sauna?” Stamel ik, “ja een verwenarrangement!” Ik zak neer op een stoel. In mijn hoofd schieten beelden van enge behaarde mannen die mijn schouders masseren, die me koelte toewaaieren met een bamboeblad, die ijsklontjes over mijn benen laten lopen, of per ongeluk die hele bak in 1 klap in mijn nek laten vallen. “Verwenarrangement?” “Ja, dan krijgt u denk ik chips en mag u de nieuwste spellen spelen op de W.ii U. En dan hoeft u niet zelf u koffie in te schenken, en u hoeft ook geen eten te koken. Dan krijgt u dat allemaal!” “Sauna!” Roep ik verdwaasd uit, “In een sauna zitten ze in hun blote kont! Ik ga in geen honderd jaar in mijn blote kont!” Twee tieners kijken mij met grote ogen aan en schieten in de lach. Zien mij al zitten in mijn blote billen. Met in mijn handen de controller voor de nieuwste W.ii. en chips dat dan weer wel.

Ik besluit om maar eens te gaan g.ooglen. Wat is dat nou voor een website en waar schijn ik aan mee gedaan te hebben? Na een paar minuten kom ik er langzaam achter wat er waarschijnlijk gebeurd is. Memory. De website had een memory prijsvraag. Wie kan als snelste de kaartjes omdraaien en paren maken? Nu weet ik van mezelf dat mijn geheugen een soort gatenkaas is en dat ik bij het derde kaartje het eerste waarschijnlijk al weer gewist heb. Geen enkele kans dat ik meegedaan heb aan een spelletje memory. Ik vraag het de kinderen. Oudste 2 wassen hun handen in onschuld, maar jongste telg ziet de kaartjes op mijn scherm en brult om het hardst: “MEMORY! Gaaf!” De dader is gevonden. Meneertje heeft op mijn pc spelletjes gespeeld en waarschijnlijk heeft mijn F.b. aangestaan. En zo hebben we dus opeens een dagprijs gewonnen.

Terwijl ik nog aan het nadenken ben wie ik een dagje  blote billen zwembad cadeau doe, krijg ik een mailtje binnen. Ik heb inderdaad gewonnen, en ze hebben geen gegevens van mij. Nee, stunt. Mannetje zit net in groep 3 en is nog bij wind en bij boom. Beauty arrangement en adresgegevens zijn nog iets te moeilijk. Of ik die gegevens even door wil sturen, dan kunnen ze mij een kaasschaaf toezenden. Een kaasschaaf!!!! Ik win een kaasschaaf en ik hoef u denk ik niet uit te leggen hoe ontzettend blij ik daarmee ben. Zal hem bewaren voor de uitzet van jongste telg. Of misschien zet ik hem wel als stok achter de deur op de kast. Zodat ik als ik ’s avonds aan de toastjes brie ga, weer herinnerd wordt aan het feit dat je zomaar een sauna arrangement kunt winnen en dat je dan met je billen bloot moet.


Om kwart over 3 besluit ik even naar juf P te lopen om 1 en ander recht te zetten. Meester  van oudste zoon komt naar ons toe met een grijns van oor tot oor. Had ik nu een sauna arrangement gewonnen? Oudste zoon had netjes verteld dat mamma dan bloot moest en dat niet van plan was oid.  En meester weet inmiddels dat ik heel snel op de kast te jagen ben, maar niet dit keer. Ik help hem dus zachtzinnig uit zijn droom. Het is een kaasschaaf. Ik heb een kaasschaaf gewonnen. Maar laat ik daar nu zo blij mee zijn!
Nee, niet van eten, voor je het weet zit je in de sauna.

5 opmerkingen:

 1. Je kids zorgen wel voor een turbulent leven hihi. Wie weet valt er zo nog eens een onverwachte prijs, waar je ├ęcht lyrisch van wordt (behalve van de kaasschaaf dan ;-)).

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alleen maar ene grijns van oor tot oor:) HI, hi I!!!


  xx Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou jij zorgt voortaan wel dat je van alles en iedereen uitgelogd bent want voor je het weet, win je nog veel gekkere prijzen. Maar dit is gewoon even te leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihihi grappig , maar wel handig een kaasschaaf :-)

  BeantwoordenVerwijderen