maandag 22 april 2013

Finn en de piratenschat.


In het begin van het jaar was onze jongste man ziek. Heel ziek. Bijna een maand werd hij geteisterd door hoge koorts en lag hij de halve dag en langer te slapen. Na die periode zagen we een heel klein grijs puntje in zijn kies. Maar 3 weken later stond toch al een afspraak gepland bij de tandarts. Dat wachten we maar af. Finn kreeg echter steeds een beetje meer pijn. Vooral bij het eten van brood en als hij ’s middags iets lekkers kreeg. Het kleine puntje was inmiddels in de aanval gegaan. Het werd iedere dag een beetje groter.

Bij de tandarts was het snel duidelijk dat de hevige griep enorm had huisgehouden in het gebit van Finn. Er waren verschillende kiezen verzwakt. Nog niet verslagen, maar ernstig verzwakt. Op 1 na. Die was kapot. De grijze kies kreeg een noodvulling en onze kleine man kreeg een verwijzing naar de kindertandarts.

Vanmorgen. We mochten vanmorgen komen. Finn had er zin in. Ging huppelend mee naar school om broer en zus af te leveren en ging huppelend mee terug naar de auto. De tandarts zou zijn pijn weghalen. In de stoel schoenen uit. Kaas voor onze man die eigenlijk altijd gewoon op zijn blote voetjes wil lopen. En hij mocht een zonnebril uitzoeken. Maar die had hij zelf mee. Spiderman ging Finn beschermen tegen tandarts. Hij vond het wel leuk. Vooral toen er foto’s gemaakt werden en hij ze mocht bekijken. "Gaaf!" Maar de tandarts zag wat wij ook zagen. Gaatje zat tot aan zijn zenuw. Gaatje had als een moderne variant op het paard van Troje toegeslagen. Ondergrondse tunnel. Verzwakte defensie en aanval was succesvol. Zeer succesvol. Optie 1: vullen, wortelkanaal behandeling, (of zenuwbehandeling dat ben ik kwijt) met de kans dat de bacterie zich toch verder in kaak boort en grote mensen tand aantast. Optie 2: trekken. Dan zullen zijn kiezen wel gaan lopen, maar daar moet dan maar een beugeltje tegenaan te zijner tijd.  En misschien valt het met de wandel lust van de kiezen wel mee.

Gekozen werd unaniem voor optie 2. Trekken. Pappa en mamma moesten naar de wachtkamer en Finn bleef achter met 2 lieve dames en Spiderman. Na een minuut of 5 werden we gehaald. Finn stond ons op te wachten met een piratenschat. Zijn kies in een groene schatkist. Nederland is groot in zijn strijd tegen de piraten. Mijn jongste piratenjager is dat ook. Hij vond het leuk. En hij was heel trots op zijn kies. Met enorme wortels. "En als ik 6 ben krijg ik een nieuwe kies. Als cadeau. Op mijn verjaardag"


4 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat het op deze manier opgelost is. Hij heeft hier gelukkig geen trauma aan over gehouden. Volgende keer gaat hij weer huppelend mee....prachtig!

  Groetjes,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bikkel. Mochten jullie niet bij hem blijven tijdens de behandeling?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een kleine stoere vent.
  Gelukkig is hij nu van die kiespijn verlost en wat leuk dat ze de kies in een schatkistje hebben gedaan.
  Ik wordt trouwens helemaal vrolijk van je mooie achtergrond.
  Fijne avond.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen