maandag 15 april 2013

Verzopen auto en een ontmoeting met een weerwolf.

Verzopen auto. Ik had een verzopen auto. Of ik heb een verzopen auto. Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Mijn auto is verzopen. Zonder inzittenden. Gewoon helemaal uit zichzelf. Techniek staat voor niets tegenwoordig. Een koplamp zelf vervangen op de vluchtstrook van een snelweg is er niet meer bij. A) vanwege de onbereikbare lampjes en b) omdat de vluchtstrook tegenwoordig dienst doet als derde rijbaan. Of als vierde. Maar een auto kan helemaal uit zichzelf verzuipen.

Op zondag besluiten de jongste 2 kinderen en ik dat we de auto schoon gaan maken en ontdoen van alle rotzooi die zich in de loop van de tijd nestelt in een auto. De komende weken hebben we namelijk nergens tijd voor en het is nu mooi weer. Met de stofzuiger kunnen we in de verste verte niet bij de auto komen. Pappa heeft de onhebbelijkheid om de auto met de neus zo ongeveer op de rijbaan te parkeren. Mamma zet hem graag met zijn kont tegen de garage deur. Mamma start de auto, rijdt een meter of 2 naar achter en zet de auto weer af.

Maandagmorgen. Sophie gaat naar de bioscoop en mamma gaat rijden. 5 kinderen en de juf staan ingedeeld in mamma's auto. Maar wat mamma ook doet, de auto start niet. Gr-gr-gr-gr doet de auto en verder helemaal niets. Pappa kijkt naar de startmotor, die doet het. Kijkt naar de auto, kijkt naar olie, kijkt naar benzine en alles klopt. Alles. Behalve dan dat hij niet start. En er dus 5 kinderen en een juf op school staan ipv in de bioscoop zitten. Gelukkig is er een andere mamma die kan rijden. heen- en weer, maar niet bij de film kan blijven.

Ik fiets als een gekke naar de bios en tref daar dochter die erg blij is om mamma te zien. Wederzijds.Geheel wederzijds, maar wat scheelt er aan de auto vraag ik me tijdens de film meermalen af. Geen geld voor dure reparaties en al helemaal niet voor een nieuwe auto. ANWB is onderweg, dus we wachten af.

Ondertussen hebben we in de zaal een ontmoeting met een weerwolf. Een echte en de film is geweldig. Prachtig acteerspel van 2 jonge jongens. Mooie scenes en heel veel humor. Na afloop besluit ik samen met dochter dat ik vannacht ook weerwolf word. Grrrrr doe ik en dochter schiet in de lach. Ziet er niet uit mamma. U moet uw snor en uw baard laten groeien. Dochter loopt weg met vriendinnetje en ik blijf achter. Mijn snor en mijn baar laten groeien? Heb ik die dan? Grrrrrr!

Thuis blijkt dat ik de auto heb verzopen met mijn 2 meter achteruitrij actie van gister. Volgens pappa en volgens de meneer van de ANWB. Tsja, dat ik daar zelf niet aan had gedacht. Auto verzuipen. En wie kan de natte bende weer opdweilen? Voorlopig even niet. Eerst mijn huis luchten. Want pappa en die meneer van de ANWB hebben tijdens het proefdraaien van de auto de voordeur open laten staan. Ziet u het gebeuren? Auto op het pad bij de voordeur, tegen de deur aan. Deur open. Benzine dampen zweven over alle verdiepingen heen. Bezopen noemen wij vrouwen dat!

2 opmerkingen:

 1. Gelukkig was je op je fiets op tijd voor de weerwolf:)
  Maar je hebt het dus voor elkaar, ach ja soms zijn wij vrouwen onhandig, foutje!!! moet kunnen toch.

  Lieve groetjes,
  Eefie

  http://whats-inaday.blogspot.nl
  (anders kun je me niet meer vinden op het net)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, als mannen met de een auto in de weer zijn, hebben ze geen erg in een deur die openstaat ;-)
  Gelukkig was je nog op tijd bij de film.
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen