dinsdag 3 december 2013

Mamma is een vis.

Rune gaat naar school. Met zijn grote broer en mamma. Zus is ziek. En dus heeft mamma alle tijd voor Rune. 'Gaan we samen vliegen mam?' Ze pakt zijn hand en samen rennen ze over het schoolplein. Zo hard als Rune's beentjes hem dragen kunnen. Mamma doet: 'R-r-r-r-r-r' Rune schatert het uit. Een raar stel zijn ze op het plein 's morgens vroeg. De andere volwassenen zijn saai. Zij staan gewoon maar. Ze staan te staren zonder iets te zien. Mamma niet, mamma is een beetje gek. Mamma is lief. De andere kinderen willen ook mee met het vliegtuig. Maar de benzine is op. Ze stijgen namelijk helemaal niet op. Sputter-sputter doet het vliegtuig.

Samen lopen ze naar de klas van grote broer. Rune gluurt door het raam naast de deur naar binnen en durft toch de klas met grote jongens niet in. Mamma wel. Mamma brengt de beker in de klas en komt dan gelukkig weer naar buiten.

Ze tilt Rune op en zo lopen ze naar zijn klas. 'Blub' doet Rune. 'Blup-blup.' En mamma doet: 'plop-plop-plop.' Zo lopen ze door de gangen van de school. Een juf kijkt ze aan. 'We zijn een vis' zegt mamma en ze doet nog eens 'plop-plop-plop.' Rune kijkt naar de juf en hij doet 'blub-blub.' Rune doet 'blub' en mamma doet 'plop-zoem-plop-zoem. We zijn een vliegende vis.' 'Ach natuurlijk' zegt de juf. Kijkt nergens meer van op.

In de klas komen er 2 kinderen naar Rune toe. 'Jouw mamma is wel een beetje raar!' 'NIET!' zegt Rune. 'Mijn mamma is niet raar, mijn mamma is een vis!'


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk om als volwassene het kind in je zo de ruimte te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zult me Rune zijn en zo genieten met je mama...dan maar een vis, maar deze mama heeft wel fantasie en heeft alle tijd voor je!!!

    Fijne week nog en lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen