donderdag 29 mei 2014

Snoeien.

Zo hadden we voor het huis, ergens halverwege de spoordijk, kersenboompjes staan. Waardeloze boompjes volgens mamma. Er kwamen geen kersen aan, maar wel heel veel muggen op af. Als je dan op de dijk wilde spelen, moest je bijna in een muskietennet rond gaan lopen. En als je in de auto wilde stappen, moest je eerst nog een kwartier muggen doodslaan op het plafond van de auto. Pappa en mamma gingen de bomen snoeien.

Na een tijdje waren ze wel klaar vonden ze en ze gingen koffie drinken, maar er zaten nog steeds allemaal rode takken zonder kersen aan en er hing nog steeds een zwarte wolk met muggen omheen. ‘Zullen we helpen, dan kunnen pappa en mamma gewoon koffie blijven drinken en dan maken wij het hier wel even af.’ Goed idee vonden we alle drie en dus gingen we snoeien. Alle takken van de boom waar blaadjes aanzaten, knipten we weg. Er ontstond al weer een hele stapel voor op het kampvuur. Na een half uur stonden er nog maar een paar dikke stronken met uiteen staande takken. Het was een prima klimboom geworden.

Van een afstand keken we trots naar ons werk. Tevreden liepen we met de takken naar de achterzijde van het huis. Daar waar ’s avonds het kampvuur gehouden wordt, zaten pappa en mamma in de zon koffie te drinken en de krant te lezen.


‘Waar komen al die takken vandaan?’ ‘Van die rare boompjes. Die zijn nu helemaal kaal en er zijn direct geen muggen meer!’ Tegelijkertijd sprongen pappa en mamma op en renden naar de voorkant. ‘Wat hebben jullie nu weer uitgespookt? Nu kan iedereen ons van de weg zo zien! Waar zijn de mooie kersenbomen nu?’ Pappa’s en mamma’s. Ze weten echt nooit wat ze willen. In ieder geval kan mamma dit jaar niet meer in haar bikini in de tuin. Achter het huis kan wel. Maar niet meer in de voortuin. Dan botsen de auto’s op de weg tegen elkaar. Beter van niet dus. Wij hebben in ieder geval een paar prachtige klimbomen. Zonder muggen. En een heel groot kampvuur.

We kunnen er altijd nog een kunstwerk van maken. Of een limonadeboom. Dat is ook een optie.

2 opmerkingen:

 1. Zo'n kunstwerk is wel een goede optie, zo heb je meteen minder inkijk. De volgende keer maar koffie drinken in de buurt van het onder handen te nemen voorwerp ;-).

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een heerlijk verhaal weer. Ik geniet altijd van jouw beeldende vertellingen...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen