woensdag 12 januari 2011

Nye Kök i Sverige.

Wij dachten toen wij ons huisje in Zweden kochten met een gering budget een paleisje te kunnen krijgen. Dat kleine budget is enigszins tegengevallen, maar dat paleisje komt er wel. In de zomer van 2010 heb ik een nieuwe keuken gekregen. Mijn man zal wel zeggen: niets gekregen, keihard voor gewerkt. Hij is eerst begonnen met het slopen van de oude keuken en als je dan een zielig hoopje troep in je tuin ziet liggen, kun je je niet voorstellen dat je daar je eten op hebt gemaakt. Vies, oud, nat en vooral kapot.
Let vooral op alle plaatjes hout die overal tussengetimmerd waren. De kraan lekte, en dus was het hout onder de keuken doorweekt. Stonk dus geweldig. Tegeltjes waren soms wel en soms niet aanwezig en de electriciteitskabels zaten aan de (lekkende) waterleiding gekoppeld. Moet je ook niet te veel over nadenken. Ook kwam het antwoord op onze vraag hoe de muizen nu in vredesnaam in onze keukenlaatjes konden komen. Er was om onverklaarbare reden een gat geboord door de vloer naar de ruimte onder het huis. Moderne ventilatie waar we dus niet erg blij mee waren. Plankje hout, stuk gaas en een tube purschuim hebben dit probleem hopelijk opgelost. Hoewel muizen natuurlijk gewoon door de purschuim heen knagen.
Echtgenoot heeft vervolgens 2 weken geknutseld aan zijn vakantie project. Hij verlangt soms wel eens naar de vakanties dat we gewoon ergens met de tent op de camping stonden. Als daar een nieuwe keuken gebouwd moest worden voorzag hij de camping eigenaar gratis van advies, en dan liep hij weer fluitend naar de tent terug om lekker in het zonnetje onderuitgezakt een boek te lezen. Maar goed, alles voor zijn gezin. En zijn vrouw en kinderen wilden geen muizenkeutels meer in de laatjes, dus bouwde hij aan een keuken in een 100 jarig verzakt Zweeds huis. Welke rechte wanden, horizontale vloer? Werkblad waterpas leggen? Het heeft heel wat zweetdruppels gekost, maar het resultaat van die noeste arbeid mag er zijn:

Een prachtige keuken waar we al heerlijk gekookt en gebakken hebben. Zonder muizenkeutels en zonder lekkende kraan. Nu maar een nieuw vakantieproject voor mijn man verzinnen. Stel je voor dat hij zich gaat vervelen tijdens zijn welverdiende vakantie.

1 opmerking:

  1. Echt superdeluxe! Wat een klus, maar dan heb je ook wat. Veel kookplezier in jullie nieuwe keuken in Zweden. Groetjes Gonny

    BeantwoordenVerwijderen