woensdag 26 november 2014

Jasper en de Pietenontmoeting.

Hallo Joris, je krijgt nu een keer een kaart van mij. Want ook op school zitten we niet stil. De kinderen leren nog steeds hoe je van blokken een toren bouwt, en altijd is er wel een kindje die de toren dan een tik geeft, zodat met luid geraas de blokken op de grond kletteren. De kinderen leren ook nog hoe ze met een schaar kunnen knippen en dat het anders aanvoelt als je in verschillende materialen knipt. Dat is dus allemaal niet zo veel veranderd. Maar wat er nu toch allemaal aan de hand is in de klas:

Het begon allemaal toen de kinderen ’s morgens begonnen te praten over een stoomboot en over Pieten die in het water waren gesprongen, omdat ze dachten dat de boot zonk. Maar er was een wijze oude meneer, die noemen ze Sinterklaas en een wijze Piet, die noemen ze de  Huis Piet en die draaiden gewoon de badkamerkraan dicht. In ieder geval, op die Stoomboot liggen pakjes voor de kinderen. En niet alleen voor de kinderen in onze klas, nee voor alle kinderen in het land! Echt waar. Voor ALLE kinderen in het land. En misschien ook wel voor alle muizen, maar dat weet ik niet zeker.

Sindsdien komen er iedere dag 1 of meerdere kinderen als Piet naar school. Dan hebben ze over hun kleding nog een Pietenpak aan. En sportschoenen er onder. Want dat hoort. Pieten hebben sportschoenen. Dan kunnen ze beter over de daken lopen, en dan kunnen ze razendsnel van de ene winkel naar de andere en van jouw huis naar het mijne. Nu vraag jij je natuurlijk af waarom die Pieten bij je thuis moeten zijn. Nou, dan brengen ze cadeautjes. De pakjes van de boot die gelukkig gewoon door kon varen naar Gouda en niet naar de zeebodem zonk.  En die pakjes brengen de Pieten rond.

Vorige week mochten alle kinderen op school een schoen knutselen. Alle schoentjes werden netjes neergezet in de klassen en de kinderen gingen liedjes zingen. Dat was heel gezellig. Iets minder gezellig was dat er midden in de nacht opeens mensen in de klas liepen. Dat vond ik wel een heel klein beetje eng, tot ik ze herkende. Het waren gewoon de kinderen uit de klas, maar dan een paar maten groter! Het waren namelijk de Pieten van Sinterklaas die in iedere schoen een lolly deden. Maar er zijn natuurlijk heel veel scholen in ons dorp en de Pieten hadden geen tijd om op onze school alle schoenen te vullen. En zo stond er in sommige klassen een extra zak met lolly’s. Ik kreeg trouwens een paar pepernoten van de Pieten toen ze zagen dat ik wakker was geworden.

De volgende morgen kwamen de kinderen één voor één de klas in. Ze waren heel blij met hun chocolade lolly, en heel verbaasd toen ze zagen dat er nog een extra zak in de klas stond. Die mochten ze als echte hulp Pieten naar de andere klassen brengen. Het is ontzettend gezellig op school Joris, maandag kwamen er zelfs muziek Pieten! Allemaal vrolijke liedjes werden er gespeeld, de kleuterjuffen gingen dansen en alle kinderen mochten extra lang buiten op het schoolplein blijven, want de meesters en juffen deden dat ook. Zelfs de directeur bleef lekker buiten staan. Nadat de kinderen allemaal netjes in de klas aan het werk waren, kwamen de muziekpieten zelfs in de klassen langs om iedere klas een cadeau te geven! Hoe leuk is dat? En dan schijnt Sinterklaas zelf ook nog te komen, maar dat weet ik nog niet zeker. Zijn stoel staat in ieder geval wel al in de grote zaal klaar, dus wie weet.


Hele grote pepernoot groet van je broer Jasper.

Hulppiet in actie.

1 opmerking:

  1. Wat leuk is deze tijd toch hè....echt genieten! Ik herken alles van mij tijd als leerkracht: de spanning en onrust maar ook het plezier en de pret van het verkleden en spelen dat je sint of piet bent: heerlijk!
    Ook de rommelpiet kwam altijd een keer langs: hij presteerde het zelfs om de stoel van de juf op de wc te zetten....nou...dat is toch geen manier!

    Nog veel plezier in deze tijd.

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen