maandag 4 april 2011

Bra humör i dag. (Goed humeur vandaag)

Na een heel goed en ontspannen weekeinde, waarin mijn accu weer even bijgeladen is, was het vandaag tijd voor een goed humeur. En die had ik meteen bij het wakker worden, ik was even heel boos op mijn wekker, maar ja, die kan er ook niets aan doen dat hij iedere ochtend af gaat. Heb ik hem a) voor gekocht en b) op ingesteld. Kun je dus ook niet kwaad op worden. Was ook snel weer over, want de kinderen waren al uit bed en rustig aan het spelen, gingen goed ontbijten, snel aankleden en zonder morren mee naar school. Dan ben ik een hele blije mamma. Op dit soort ochtenden zie je mij vrolijk stuiterend over het schoolplein bewegen. En mijn dag werd mooier en mooier. 's Morgens met blije kleuters in de schooltuintjes, worteltjes zaaien en bieslook uitplanten. 's Middags zat ik heerlijk thuis in het zonnetje aan de koffie, na school ging ik met 6 kinderen naar de judo en alle 6 de kinderen gedroegen zich voorbeeldig. Na de judo terug naar school voor een 10 minuten gesprek waar ik me van tevoren erg voor had geknepen. Was nergens voor nodig geweest, want dochter gaat volgend schooljaar gewoon naar groep 3. Bij het avondeten gingen alle bordjes schoon leeg en de kinderen zonder grote drama's naar bed. Ik kijk nu nog tegen een enorme berg strijkgoed aan, maar daar draai ik vanavond mijn hand ook niet meer voor om. Ik heb van A tot Z een topdag gehad. Mogen jullie ook wel eens lezen. Ik ben echt niet altijd verdrietig, boos of moe. Ik ben namelijk vooral altijd erg blij met het leven, met mijn kinderen. En met mijn tuin waar alles in razend tempo groeit.
 
Ik heb werkelijk nog geen idee wat dit voor boompje is, want ik heb hem vorig jaar als zielig stammetje voor 2 euro in een afprijshoek gekocht en vorig voorjaar deed hij niets, maar nu komen er veelbelovende roze bloemetjes in. Ik ben benieuwd.

Sedum. Ik heb vooral in mijn voortuin enorme pollen sedum staan. Makkelijke plant die zich bij mij in de tuin ook gewoon uitzaait (of groter groeit) en in het najaar komen er stengels met bloemen uit. Heel bijzonder. Heeft een mooie frisse kleur groen. Deze staat trouwens in mijn achtertuin.

In mijn voortuin staat een enorme beuken haag en die vind ik niet zo mooi. In de winter en nu nog, is hij helemaal bruin. Op de grond heb ik Paarse Vinca's geplant, zodat het nu op een stukje bosgrond begint te lijken. Om toch extra kleur voor het huis te hebben, staat er ook een sering en een paar van bovenstaande spirea struiken. Hele fijne witte bloemetjes komen aan de struik, en als bonus ruiken ze ook nog lekker.

Mijn akebia die tegen het huis staat. In vergelijking met de vorige foto is hij al enorm gegroeid en je kunt de uitschieters aan de bovenkant ook zien. Die moet ik regelmatig wegsnoeien, anders groeien ze door mijn zonnescherm heen, en dan gaat het scherm niet meer open en dicht. Ik zie nu op de foto trouwens dat ik de binnenkant iets te rigoreus heb gesnoeid. Groeit wel weer dicht.

1 van de meest gewilde struiken in mijn tuin staat in de moestuin van mijn oudste zoon. De aalbes. Grote ritsen met besjes zitten er ieder jaar weer aan. Er staan er ook een paar achter in de tuin, maar die staan wat meer in de schaduw en dragen dus iets minder vruchten. Onder de aalbes struiken in het achterste stuk tuin groeien ook varens. Zegt genoeg over de hoeveelheid zon die ze vangen. Maar de struik van mijn zoon ziet er al weer veelbelovend uit.

1 opmerking:

  1. Het boompje met roze bloemetjes lijkt me een prunus. Ben er zo goed als zeker van omdat mijn vader ze vroeger teelde (om te veilen, hij was kweker en teelde nog veeeeeeeeeeel meer).
    Groetjessssssssss

    BeantwoordenVerwijderen