zaterdag 2 april 2011

Kom in de kas.

Ieder jaar gaan we met de kinderen naar Kom in de Kas. De kinderen vinden dat geweldig. Dit jaar was pappa voor het eerst mee, want pappa werkte altijd op zaterdag, maar pappa is al een half jaar ziek thuis en dus kreeg pappa vandaag zijn vuurdoop in de kassen van Heerhugowaard. Naast de uitleg en rondleidingen zijn er ook altijd activiteiten voor kinderen. Hier zijn ze een kaars aan het maken. 

Bij een aantal bedrijven stonden de tractoren mooi gepoetst uitgestald en mijn 2 kleintjes konden de verleiding niet weerstaan. (Mocht trouwens van de eigenaar hoor)


Bij weer een ander bedrijf konden de kinderen een rit op een pony maken. Ook daar waren ze voor te porren. Mijn oudste zoon niet, die vond dat ze te traag liepen. "Ik ga alleen op een paard als ze in galop gaan". Held.   In Heerhugowaard zitten heel veel bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in de teelt van rozen. Mooie stevige rozen met dikke stengels. Worden voor 80% geexporteerd, want de Nederlandse consument wil geen geld uitgeven voor een knappe, stevige bos rozen. En in het buitenland willen ze dat klaarblijkelijk wel.

 Als afsluiting 1 foto uit eigen tuin. In het tuintje van Sophie staan kievitsbloemen, want die bloeien in het paars. Vorig jaar hebben we alle uitgebloeide hyacinten in de tuin gezet. In Sophie haar tuin is er 1 opgekomen en waarempel: het is een roze! Hoe krijgt ze het toch altijd voor elkaar?!? Ze is niet eens op zondag geboren.
En pappa? Pappa gaat volgend jaar weer mee. Want bij ieder bedrijf hadden ze koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten