zondag 8 april 2012

Glad Påsk! Til dere!

Zaten we vorig jaar met de paasdagen gewoon lekker thuis, in Zweden, tussen de versierde bomen in, nu bleven we in Nederland.
De paasveertjes in 1 vd bomen.

Konden we in alle rust de verjaardag van Sophie vieren. Iedere morgen rustig aan doen en eigenlijk de rest van de dag ook. Maar mijn kinderen willen altijd wel graag ergens heen. Iets zien, iets leren. Nu hebben ze deze week al geleerd dat als mamma mos in het gras heeft en dat weghaalt, er een kale plek ontstaat. En op die plek kun je heel mooi een tunnel naar China graven. Dus waren ze voornamelijk buiten bezig. Inmiddels is het gat heel diep en breed, zoveel mos had ik helemaal niet, en passen er 2 kinderstoeltjes in het gat. Goed in de gaten houden dat hij niet dieper word, dan krijg je gevaarlijke situaties. Om ze af te leiden van het project: Graaf naar China om de internationale betrekkingen goed te houden, stelde ik voor om naar een vlindertuin te gaan. In Waarland zit Vlindertuin Vlindorado. In de kassen van een kweker. Een heel mooi voorbeeld van kansen spreidden. Gaat het in de bloemensector niet zo goed? Dan beginnen we met een neven activiteit. Een vlindertuin dus in dit geval.


De poppenkast. Hangen alle vlinders hun kinderen met spelden op mamma?

De allermooiste in mijn ogen. 4 keer een rondje gelopen om hem op de foto te kunnen krijgen.

ZO verschrikkelijk benauwd, ik ging bijna tegen de vlakte., en zo ontzettend warm dat er bananen groeien!
Een leuk uitstapje, en lekker dichtbij.
Na het paasontbijt van vanmorgen gingen 3 kinderen buiten eieren zoeken. Toen ik de eieren  had verstopt, gingen ze zoeken en een paar eieren bleken onvindbaar. Mijn korte termijn geheugen is klaarblijkelijk heel slecht, ik had werkelijk geen idee meer waar ik ze verstopt had. Uiteindelijk toch nog alle eieren gevonden.
En er waren nog meer verrassingen voor de kinderen:
Terwijl de kinderen buiten aan het zoeken waren, stonden er zomaar nog een paar gevulde zakjes binnen. En oma maakte het helemaal bont. "De paashaas heeft iets gebracht!"(Paashaas??? We zijn katholiek) Zoef, kinderen naar buiten. Oma verbaasd achterlatend. "Wat gaan ze nu doen?" Eieren zoeken oma! "Ja, maar het ligt gewoon hier op tafel!"
Dan kun je zoeken tot je een ons weegt, chocolade lag binnen op de keukentafel.
En dan zijn we ook nog naar de tulpentuin in Breezand geweest en we zijn begonnen met het uitspitten van de terrassen, maar daarover later allemaal meer. Pfff, nu lekker naar bed. Ik lees nu de sneeuwman, en die is op sommige stukken taai en saai, en op andere superspannend. Page turner. Tot morgen allemaal!

3 opmerkingen:

 1. Superleuk uitstapje Anna Marie...mooie vlinderfoto's. Enneh...kunnen de kids de terrassen niet uitgraven? Ze zijn toch al zo lekker bezig met hun tunnel naar China.....
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bewonder je uithoudingsvermogen en creativiteit om uitstapjes te vinden zodat de kids er ook iedere keer betrokken bij zijn. Heerlijk om dit als kind te ervaren en je kinderen te zien genieten en ja de paashaas, mmm hij kwam hier gisteren op een gele solex voorbij...terwijl wij de hond uit gingen laten, gewoon om te gillen...maar ja pasen, eieren en paashazen, ik heb het nooit begrepen...
  Ik hoop dat de eitjes op zijn..vandaag weinig tuinieren, stromende regen hier..
  Geniet van alles wat je lief is..

  Liefs,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen