vrijdag 6 april 2012

Sophie heeft een hele Goede Vrijdag!

Sophie. Onze Sophie over wie u allemaal al zoveel heeft kunnen lezen. Onze Sophie staat vandaag in het middelpunt van de belangstelling. Sophie is vandaag namelijk jarig!
7 jaar. 7 jaar en ze vroeg afgelopen week of ze het mooiste verjaardagsfeest ooit mocht krijgen. Uiteraard mag ze die krijgen. Haar langgekoesterde wens is gister uitgekomen. Ze is mamma geworden van 2 konijntjes. 2 kleine konijntjes. Nijntje en Snuffie. Eigenlijk heet Snuffie Flappie, naar het beroemde konijnen kerst nummer, maar Sophie vond het niet zo'n goed idee om eerst haar konijn met gekonfijte kersen op tafel te krijgen tussen de sperziebonen en aardappeltjes en ze vond het ook niet zo'n goed idee om pappa met gekonfijte kersen op te dienen tijdens de volgende kerstdis.
Nijntje en Snuffie dus.

Gister mochten we de 2 kleine beestjes ophalen. 2 vrouwtjes. Althans dat hebben ze ons verzekerd. En anders hebben we over een tijdje inteelt baby konijnen. Mevrouw van de dierenwinkel stopte de kleine witte bolletjes in 2 doosjes. "U moet goed de bon bewaren en deze doosjes, dan heeft u namelijk een half jaar garantie op ze". Een half jaar garantie? Op wat? fabrieksfouten? "Valt er wel eens een poot af dan?" Meisje kon de grap niet zo waarderen. Ik kreeg een half jaar garantie op ziektes en als de konijntjes binnen een half jaar dood zouden neervallen moest ik de arme drommels terug doen in het doosje en naar de winkel terugrijden. Net alsof ik met dode beesten in de auto terug zou rijden naar de winkel. Ik ben geen abattoir! Deed me meteen terugdenken aan mijn eigen jeugd. Ik zal ook 7 jaar geweest zijn en de buurman had schapen en ieder jaar ook wel een potlam. Die mochten mijn broertje en ik dan uit school de fles geven. Lief zacht knorrend lammetje half op schoot, half op zijn pootjes voor ons staand, hevig trekkend aan de fles. Moest je jezelf schrap zetten, want lam was al best heel sterk. Soms overleed een schaap en buurman belde dan niet op, nee buurman gooide de klep van zijn auto open, kieperde dood gewicht in de auto en reed wel even zelf naar destructiebedrijf. Maar de buurman was al iets ouder. En werd al iets vergeetachtiger. Zodat hij op een dag de auto naar de garage bracht vanwege de verschrikkelijke stank in zijn auto. Vast een verstopt filter mompelde buurman tegen monteur en ging in de showroom de krant lezen met zijn sigaar en een kop koffie. Geschreeuw van monteurs, rennende verkopers en bleke gezichten van koffiedames ontgingen buurman volledig. Buurman had 2 weken daarvoor een dood schaap in zijn auto gelegd en was naar huis gereden. Doe ik morgenvroeg wel. Alleen kwam morgenvroeg dus niet. Hier moest ik aan denken en u zult allemaal begrijpen dat ik never nooit niet met een dood konijntje rond ga rijden. Kinderen mogen konijntje netjes begraven. Met ceremonie, chocoladetaart en zelf getimmerd kruis. Hoef ik echt geen garantie te krijgen op loszittende en defecte onderdelen.

Maar goed, we gaan eerst genieten van de konijntjes. En van de verjaardag van dochter. Die nu al helemaal geslaagd is. Sophie heeft na jaren hopen en wensen dan eindelijk haar kleine pluizige vriendjes. En ik weet 1 ding: deze konijntjes gaan aan liefde en aandacht niets tekort komen. Lieve, lieve Sophie: heel veel plezier vandaag en nog bergen vol geluk voor de rest van je leven. En omdat je als 7-jarige nog helemaal niet bergen ver kunt kijken wens ik je voor het komende jaar veel plezier, geluk en gezondheid toe samen met je vriendinnetjes en samen met je witte wollige vriendjes.

12 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd hoor met je dochter! En ach, ik heb al meerdere malen zo'n begrafenis als jij beschrijft meegemaakt... met versierde schoenendoos en strikje om de nek van de overledene... En toen Mirte's ratje doodging vroeg ze of ze 'm de volgende dag mee naar school mocht nemen :O

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met de zevende verjaardag van Sophie! Het wordt voor haar een prachtdag en als ik zo naar buiten kijk, doet het weer toch even gezellig mee met een lekker zonnetje!

  Wat een scheetjes zijn de konijntjes. Ik hoop dat ze het samen goed kunnen vinden. Een hele fijne dag voor jullie!!
  Liefs,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met je mooie dochter. Wat een vreselijk verhaal van dat schaap in de auto. Jakkes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb even teruggelezen...de laatste loodjes...en nu goede vrijdag!!!
   Happy birthday voor je lieve dochter..dat ze vandaag zo mag genieten dat ze het nog jaren later weet!!
   Ik hoop wel dat het konijn een half jaar redt want als ik de vorige post goed gelezen heb, wil Sophie dat het konijn dan haar groenten opeet:) Dus laat die garantie maar zitten!!!
   Ik stuur je heel veel zonnestraaltjes, geluk, en liefs....
   Vang het a.u.b. op en bewaar het goed voor die momenten die zo zwaar zijn...ook al is het figuurlijk en op afstand een arm om je heen een luisterend oor...ach dat willen we allemaal, maar daadwerkelijk hulp en begrip...

   Veel liefs voor jullie allemaal en geniet!!!
   ♥Eefie

   Verwijderen
 4. Van Harte Gefeliciteerd met je mooie dochter.
  En wat een lieve pluisjes.....

  Fijne goede vrijdag, en een paasweekend.
  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en dan NU graag de foto van Snuf en Snuitje met roze blingbandje om!! YEAH!!!:P

  gefeliciteerd!!

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog van harte met de verjaardag van Sophie! Die eerste foto zegt alles! Ook wel toepasselijk voor pasen, al zijn het geen hazen :-) Een goed paasweekend gewenst.
  Groetjes,
  Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Sophie. Ik wens jou en je gezin een heel gezellig paasweekend. Gaat vast lukken met de pluizige gezinsuitbreiding.
  Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog gefeliciteerd met Sophie en geweldig dat je haar nijntje&co droom waar hebt kunnen maken; dat levert vast heel veel knuffeluurtjes op. Groetjes Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hej hej, wat een prachtig cadeau voor je dochter. Nog van harte gefeliciteerd. Je kunt al aftellen voor de vakantie. Wij moeten nog iets langer wachten.
  Glad Påsk, kram

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi!
  dank je wel voor je reacties!!! he, gek dat het bestellen bij jou niet lukt. Maar het mag ook gewoon via de mail hoor, als je me even een goede omschrijving geeft van hetgeen je wilt! ;)))
  mail maar naar hipinholland@hotmail.com en dan komt het ook wel goed! groetjes en fijne zondag verders!!! groetjes christel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd met je dochter en wat een prachtig cadeau. Dat wordt héérlijk knuffelen!!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen