zondag 15 juli 2012

Bedankt!! En het verdriet van Ben.


De volgers die al langer meelezen weten een klein beetje van onze privé situatie. Een klein beetje. De afgelopen weken vragen mensen zich steeds vaker af waarom ik bij Ben blijf en maar door blijf vechten terwijl de kinderen en ik steeds vermoeider raken. En steeds meer steken laten vallen. Ik vroeg het me ook af. Daar zal ik heel eerlijk in zijn. Het antwoord was even simpel als triest. Ik was te moe om iets aan de situatie te veranderen en weg te gaan met de kinderen. Afspraken werden steeds niet nagekomen en per dag gleden wij als gezin dieper en dieper het gat in. En Ben? Ben kwam huilend thuis en communiceerde niet meer. We waren (zijn) aan het eind van ons latijn. Maar nu het antwoord op jullie vraag waarom ik niet weg ben gegaan: Onderstaande tekst kwam ik per ongeluk tegen op facebook. Ben kon niet meer normaal met ons communiceren, omdat hij zag dat de kinderen en ik zoveel verdriet hadden. Maar hij moest zijn gevoelens kwijt:

Mijn leven begint langzaam maar zeker in elkaar te stortten.
Elke ochtend denk ik te weten wanneer er een eind zal komen aan de rottijd waar mijn gezin zich in bevindt. Telkens weer verandert de situatie zich en is er iets waardoor de beloofde einddatum zich wat opschuift. Ik kan en mag aan de wereld niet vertellen wat er staat te gebeuren en dat doet enorm veel pijn. Niemand kan ons exact zeggen wanneer de ellende over is en dat doet pijn. Thuis vertel ik steeds wat de volgende stap is die staat te gebeuren en wanneer de ellende over is, maar vaak is de situatie de volgende dag al gewijzigd en dan moet ik weer teleurstellen, dat doet pijn. Mijn belangrijkste taak op dit moment is de spanning bij mijn gezin zo klein mogelijk maken, dat is hartstikke moeilijk en als het niet lukt doet dat pijn. De pijn begint ondraaglijk te worden, maar er is geen andere optie dan doorgaan tot het eind. De laatste stand van zaken is dat er een oplossing is vanaf de 24e Juli 2012. Dit is ruim 3 weken na de oorspronkelijke einddatum en dat is niet wat ik beloofd had. Het is ook een week na de laatste datum die ik als laatste optie had en dat is niet eerlijk tegen mijn gezin. Als iemand tegen mij zegt dat ik niet doe wat ik beloofd heb dan is dat geheel terecht. De fouten die anderen maken kan ik niet herstellen. Het enige dat ik kan doen is hopen en geloven dat het einde van de ellende nu toch echt in zicht is. Ik hoop wel maar kan het niet geloven.

Als het eindelijk zover is hoop ik dat ik kan juichen, nu kan ik alleen verdrietig zijn :(

Ben. Woensdag 11 juli 2012.
Zwemmen of verzuipen?


En dit is precies de reden dat we zijn blijven vechten en de hoop niet hebben opgegeven. Pappa Ben probeert uit alle macht om de toekomst in te gaan. Zijn toekomst, de toekomst van de kinderen, onze toekomst. Hij wil uit de put klimmen, maar wordt aan alle kanten tegengewerkt. Maandagavond 23 juli vluchten we weg. Met zijn vijven. Als gezin. En dan gaan we in alle rust kijken hoe de toekomst gaat lopen. Een toekomst met elkaar. Het gaat goed komen. Maar de weg naar rust is zo onvoorstelbaar zwaar geweest. En naast alle mensen die ons hebben gesteund staan net zoveel mensen die ons tegengewerkt hebben. Die vergeten we. Schuiven we aan de kant. Dank aan een ieder van jullie die heeft gereageerd op posten, die ons door diepe dalen hebben geloodst, die in ons zijn blijven geloven. Vooral hele grote dank aan de school van de kinderen. De leraren die geen vragen stelden als de kinderen een half uur te laat kwamen, die het niet vreemd vonden als jongste zoon in broek van oudste zoon rondliep. De geheim agent juf die altijd en zonder zuchten klaar stond voor de kinderen als ze niet alleen de klas in wilden, als ze geen afscheid wilden nemen van mamma, als er dikke elastieken om bekers moesten en mamma moe als ze was een dun elastiek had gepakt. En vooral dank aan de adjunct-directrice en de directeur die altijd tijd voor ons hadden. Altijd wilden luisteren, altijd klaar stonden met advies en zo ontzettend veel voor ons, voor mij hebben betekend. Zonder jullie steun zou mijn gezin niet meer een gezin zijn, maar een losse hoop stenen. Jullie zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Bedankt voor het vertrouwen dat jullie in ons hadden!!

Nog anderhalve week. Dan zullen we jullie vanuit ons thuis op de hoogte houden van ons andere leven. Ons leven in Zweden. Nog anderhalve week en dan zijn we äntligen Hemma. Hebben we rust. Hebben we het gered. Gaan we kijken naar de zonsondergang boven het Vattern, maar vooral naar de zonsopgang. De zonsopgang die symbool zal staan voor onze toekomst. Kom gerust nog een keer langs hier op blogspot of op onze facebook pagina Antligen Hemma. Prettige vakantie allemaal!!

Niels, Sophie, Finn, Ben en Anna Marie.

10 opmerkingen:

 1. POWER to all of you! Niks dan DIEP DIEP respect! (en een mond vol tanden)

  DIKKE KUS!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En daar sluit ik mij volledig bij aan ! Lieve Ben en Anna Marie, Ik hoop op een prachtige, rustige, liefde- en hoopvolle vakantie voor jullie.
  Liefs, Sasja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve, lieve Anna Marie, ga jij maar lekker naar huis want ik weet dat het daar zo voelt, het zoveel beter is voor jou en je gezin, en ik hoop met heel mijn hart dat het goedkomt, en als het ergens een kans heeft dan is het voor mijn gevoel daar ver weg van alles en iedereen.

  Ik wens je......och meis ik wens je zoveel toe dat ik het niet ineens op papier kan zetten, maar vooral wens ik je veel liefde en heel veel kracht toe, en wat vind ik het knap dat je blijft geloven in de toekomst, maar misschien haal je daar je oerkracht wel uit.

  Dit gedichtje is voor jou maar ook voor Ben:

  'als ik jou zou vragen
  deel jij dan met mij
  de stilte
  jouw gedachten
  maak jij die ruimte vrij
  voor wat samenspraak
  over wat ons raakt
  datgene
  wat nooit is gezegd
  maar zich sluimerend hecht
  aan een toekomst die lacht
  hoe zacht
  hoe zacht
  klopt mijn hart
  vandaag
  naar morgen'

  Dikke kus en heel veel liefs en pas je alsjeblieft ook heel goed op jezelf.

  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Anna Marie,

  ik voel de pijn, frustratie maar ook het geloof
  Ik wens je kracht, liefde en een nieuw begin.
  Al voelen jouw woorden als afscheid
  weet niet wat verder te zeggen dan RESPECT en ik leef met jullie mee.

  Lieve groet,
  Tamar

  lieve groet en

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Annemarie,

  Ik wordt hier echt even stil van. Woorden schieten me nu te kort.
  Het is jullie zo gegund ...een beetje rust...gewoon het gezin.
  Voor nu veel kracht, wijsheid en liefde voor jullie allen.
  Hoop dat alles uiteindelijk goed komt.
  In gedachten bij je, pas ook op jezelf hoor. Hoop dat in Zweden alles zijn plekje krijgt.
  Diep respect voor jouw en je gezin.
  Hou je taai meid!
  dikke kus en een hele warme groet van mij,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Annemarie, ik weet niet goed wat te schrijven. Ik kan er niet tegen als mensen verdriet en zorgen hebben, gun ze graag een onbezorgd leven. Natuurlijk kan dat niet altijd en bij iedereen is wel wat. Ik heb bewondering voor je strijdlust en het moet gewoon goed komen.
  Kram,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Anna Marie,
  Ik kon hier gisteren geen reactie schrijven, zat met een brok in mijn keel en dacht dat het vandaag wel beter zou gaan om te reageren. Maar ik kan de juiste woorden niet zo vinden. Het moet toch erg confronterend voor je zijn geweest om plots die tekst van Ben op Facebook te lezen. En voor Ben ook zo moeilijk, zo moeilijk dat hij toch ergens zijn gevoelens moest uiten. Jullie zijn veel in mijn gedachten en het is wat Willy zegt, het moet gewoon goed komen. Als ik iemand een gouden tijd in Zweden wens dan zijn jullie het wel.
  Anne Marie, Ben, Niels, Sophie en Finn op naar 'äntligen hemma'!
  Veel liefs en een dikke knuf van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou je zoveel willen zeggen, dat het hier niet eens in dat reactie-schermpje zou passen, maar het zou ook een hakker-en-stotter gedoetje worden.

  Hoe dan ook; petje af voor jou maar ook voor Ben en ik hoop zo dat jullie straks weer 'thuis' zijn, tot rust komen en vooral weer even kunnen genieten van al die kleine, mooie momentjes daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had wat blogs gemist en lees dit nu dus pas. Meis, ik denk dat ik heel veel kan begrijpen maar ik weet ook dat ik het niet kan begrijpen omdat ik er niet midden in zit. Wat ik weet, is een klein beetje uit de omgeving en verder van de verhalen die ik heb gelezen. Wat ik wel weet is dat het niet makkelijk is en ik hoop zo dat jullie er uit gaan komen, jullie verdienen het.
  Een hele dikke kus voor jullie en geniet van de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen