dinsdag 25 september 2012

Glitterende Kerstboom.

Stel: U hebt tijdens een voetbalwedstrijd een schoen gevangen. Raar? Ja, inderdaad. Waar? Ja, ook. U bent keepster en hebt de bal. Klemvast. Met handen en knieën. Niet dat je handen en knieën nodig had om de bal te vangen, maar u zit nu eenmaal op de grond, op uw knieën en de wedstrijdbal zit klemvast in uw handen. Plausibel? Tot nu toe wel. U heeft het beeld.

De tegenstandster vind het alleen niet zo leuk dat u de bal heeft en zij dus niet kan scoren. Ze trapt na. Fors. Tegen uw uitgestrekte vingertoppen. Krak hoort u. En het doet zeer. Héél zeer. Maar u gaat door. Nog 2 minuten en dan gaat het echt niet meer. Wissel 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. IJs. In handdoek en op uw hand.

Volgende dag. Hand is dik en blauw. U heeft slecht geslapen van de pijn. Of eigenlijk van de hand die in de weg lag. Heeft u normaal niet door. 's Nachts slaapt u. Op uw rug; op uw zij; handen onder kussen; handen boven kussen. U draait wat af. 's Nachts in uw slaap. Maar nu draait u, en wordt wakker, draait en wordt wakker. Hand ligt in de weg. Hand met vingers die niet bewegen. Balen.

Vooral omdat u 's avonds een vergadering hebt. En u ziet er niet uit. Getekend gezicht van de pijn en van de gebroken nacht. Maar: wie iets bewaart, die heeft wat. Oogschaduw met glitters. Zilveren oogschaduw met glitters. Nog bewaard van vorig jaar kerst. En er verdwijnt een dikke laag op ooglid 1. Geen glitter te zien. Dikke laag op ooglid 2. Ongelijk. Nog een beetje op ooglid 1. Uitsmeren en tadaa!!!

Niets tadaa. Nog niets te zien. Behalve enkele glitters op uw wangen. Glitters op mijn wangen? Denkt u. Ja! Glitters op uw wangen. U ontsteekt het licht. En u schrikt zich een hoedje. U lijkt namelijk wel op een kerstboom. Op een opgetuigde kerstboom. Een kerstboom vol glitters. Vol schitterende lampjes. Een kerstboom vol glitteringen. (En ja, ik weet dat dit woord niet bestaat)

Met opgeheven hoofd en gespalkte vingers gaat u op weg naar vergadering. U laat zich namelijk niet kennen. Niet door een natrappende speelster en niet door een overdaad aan glitters op uw gezicht. Vergaderen gaat u. Glitterend.
En als dan toch alles tegenzit, kunt u net zo goed uw bagage ook  wel verliezen.

3 opmerkingen:

 1. au, Au, AUAUAUAUAU!! Meid, wat zal datzeer doen en dan was het oook nog eens NAtrappen, expres dus.... Misschien moet je er toch even mee naar een dokter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Malle Anna Marie...bezeer je, je hand...wat zal dat ontzettend pijnlijk zijn....en verbijt je de pijn om als een kerstboom gewoon naar een vergadering te gaan, ik zie het voor me hoor...glitters alom...had je de lachers op je hand???? O, sorry verkeerde woordkeus....en ja laat even naar je hand kijken, wie weet is er toch iets, krak, krak..gebroken???

  Liefs,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja, de vergadering betreft de PR van onze school en we hebben een leuk team. Dus dan wil je de pijn wel verbijten, maar het viel me zwaar. Vannacht met pijnstillers naar bed en als de pijn en zwelling morgen niet minder wordt (En het kraken) dan laat ik alsnog foto's maken. De glitters zaten vandaag nog op mijn gezicht. Ach, je moet iets doen om op te vallen;)

   Verwijderen