dinsdag 7 februari 2012

Mijn eigen avontuur. Door Niels.


Mijn mamma schrijft altijd verhalen over ons, maar mamma snapt het soms allemaal helemaal niet goed. Ik zal u schrijven wat ik zaterdag 4 februari heb meegemaakt op mijn fiets terwijl mamma naar oma ging lopen met Sophie om Finn op te halen.

O, en ik ben 9 jaar en ik zit in groep 6B

Ik fietste op mijn mountainbike door ons dorp maar mama dacht dat ik naar oma ging fietsen maar dat was dus niet zo. En dit is mijn omschrijving ik ging eerst langs de gele speeltuin. Daarna ging ik langs een rotonde en toen kwam er een lange weg en daarop volgde een linker afslag met een brug. Ik fietste toen naar een winkel centrum daar zag ik een grote Grijze wolk in de lucht. Daarna fietste ik daar wat dichter naartoe en zag tussen de rook een vlam naar boven komen. Toen dacht ik hier is iets niet goed. Ik fietste nog dichter naar de vlammen toe en zag dat een klein bestelbusje de vlam had gevat. De eigenaar pakte zijn spullen eruit en sommige mensen zijden: meneer u kunt daar beter weg gaan, een vlammende auto kan gevaarlijk zijn, meneer u bent belangrijker dan uw boodschappen, u bent daarvoor verzekerd, ga onmiddellijk daar weg de olie kan ontploffen of wilt u dat ik u naar huis breng. Dus de mensen vonden het niet goed dat hij bij die auto stond. Ik zelf dacht voordat de brandweer er is ga ik naar achter. Toen zag ik nog een vriendje lopen. Zijn vader was der ook maar dan als politie. Dus eigenlijk zagen ze elkaar niet zoveel. Maar toen kwam de brandweer ik zag dat ze bluste en toen gingen ze met een breekijzer de motorklep openen maar dat lukte niet dus toen pakte zij een ding en toen trokken zij aan een touw.
ik ging naar huis en toen zag ik dat Sophie en Finn op mij af kwamen toen zag ik mama opgelucht ademhalen. Mama was heel boos op mij maar ik snapte niet waarom.

       NIELS BEEMSTER

Wat grappig is in dit verhaal, is dat Niels dus niet 1 keer de sneeuw en het ijs heeft opgenoemd. Hij is gaan fietsen en kwam een autobrand tegen. Hoezo ijs? Hoezo sneeuw? Hoezo ik ben in een gedeelte van onze woonplaats waar ik nog nooit ben geweest? 
Toen hij uitgekeken was bij de autobrand wist hij de weg terug niet meer, nogmaals, hij was in een gedeelte waar we bijna nooit komen. In Zweden hebben de meeste grote winkelcentra informatieborden. Met routekaartjes en plattegronden. Niels is rond het winkelcentrum gaan fietsen op zoek naar een plattegrond. Die vond hij uiteindelijk bij een bushalte, maar die was niet van ons dorp, maar van de grote stad nabij. Begreep hij (terecht) helemaal niets van. Ik zie ook de toegevoegde waarde niet zo. Doorfietsend rond het centrum zag hij opeens de straat waar we wel eens de auto parkeren en waar 2 klasgenoten wonen. Die straat heeft hij helemaal uitgefietst en daarna zag hij 1 van de rotondes dicht bij school, en via school kon hij weer thuiskomen. Dat ik heel boos en bezorgd was, begreep hij daadwerkelijk niet. Hij had een echte autobrand gezien. Hoezo naar oma fietsen? 
Wat hem uiteindelijk nog het meeste dwars zat was dat er geen plattegrond van ons eigen dorp te vinden was. En wat hem uiteraard nog meer dwars zat was dat ik bang was dat hij toch het ijs op zou gaan, ondanks de duidelijke regel die we daarover gesteld hebben. En een regel is een regel. Ik had dus geen vertrouwen in hem gehad. Daar was hij echt boos over (teleurgesteld in zijn moeder) en daar heb ik hem ook mijn excuses voor aangeboden. 
Hier zet ik mijn fiets in elkaar samen met pappa. We hebben nu een nieuw tapijt.

11 opmerkingen:

 1. Nou dat was wel een heel spannend verhaal hoor, door zo'n belevenis vergeet je de rest vanzelf.
  en tja Mama menen niet alles wat ze zeggen, maar reageren vaak zo omdat ze bezorgd zijn.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp het misverstand. Wat een verschillende werelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lastig hè als je samen even niet op dezelfde golflengte zit terwijl je denkt alles zo duidelijk mogelijk uitgelegd te hebben en hij dat dus niet ontvangen heeft (heel herkenbaar) en hoe bezorgd kun je dan zijn als hij niet bij oma aankomt pffff ... Knap dat hij zich en aan de regels heeft gehouden en dat hij de weg terug weer heeft weten te vinden zonder in paniek te raken. En wat kan hij een mooi verslag schrijven over zijn avontuur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een avontuur, maar ik begrijp de bezorgdheid van mams helemaal. Heb nog steeds last van die beren op de weg terwijl mijn kinderen al wat ouder zijn. Ik vrees dat het bij nooit overgaat.
  Groetjes,
  Marion
  Ps. De smile-letters heb ik bij Action gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjé wat een verhaal zeg Niels. Je was gewoon lekker aan het fietsen en dan ineens rook, ja ik kan me voorstellen dat je dan wilt weten waar dat nu vandaan komt. Goed dat je naar een plattegrond bent gaan zoeken, gek eigenlijk dat er nergens eentje te vinden is bij een winkelcentrum, lijkt mij wel handig eigenlijk. Goed dat je op zoek ging naar iets bekends en toen je logica heb gevolgd.

  Ja en mama vertrouwd jou wel, maar het verleidelijke ijs niet, met misschien wel allemaal kindjes erop die naar jou gaan roepen om ook te komen...

  En mama... al bijgekomen na dit spannende avontuur met de langste uren van je leven? Het is mij ook een paar keer overkomen en ik was er altijd een paar dagen van van de leg. Hahaha, wat een leuke kiek met die fiets in aanbouw... en inmiddels een nieuw tapijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heeft Emiel een spannend avontuur beleefd en mama helemaal in de rats. Pfff gelukkig is het allemaal goed gekomen. Nu ga ik er toch eens op letten of de bordjes bij het winkelcentrum staan, maar die hebben wij niet bij ons dorp hahaha...

  Dikke knuffel voor mamma, Kram/Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niels, wat kan jij goed dit verhaal vertellen! Ik vind jou zo stoer dat je opzoek gaat naar een plattegrond, en dan probeert de weg te vinden. Er zijn meer mogelijkheden om naar huis te komen, ook al is het dan een stukje om. Als je maar veilig thuiskomt dat is het belangrijkste!
  Dat mama "boos" op je was komt omdat ze bezorgd is, dat jou wat overkomt, maar dat betekend niet dat ze je niet vertrouwd. Goed onthouden hoor Knul, ik vind je een kanjer!

  Mama: je mag TROTS zijn op zo'n zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niels, wat een spannend verhaal en zo goed opgeschreven! En wat goed dat je wel hebt geluisterd en niet naar het ijs bent gegaan. Maar snap je ook dat mama wel een beetje ongerust was omdat je zo lang weg bleef?
  Mama, een beetje meer vertrouwen in hem gekregen? Het blijft moeilijk en zoeken naar wat ze al zelf kunnen...dat blijft tot ze volwassen zijn:) Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Anne Marie,

  Ik heb je een Liebster blog award gegeven! Gefeliciteerd en kijk even op mijn blog voor de "hoe en de wat"!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He Niels, Wat vervelend als je beide heel verschillende gedachte hebt. Ik snap dat die autobrand ook wel interessant was om te zien. En ik denk dat jij nu ook wel snapt waarom je mama zo ongerust was.
  Je hebt trouwens wel een keigave fiets....

  Lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou Niels, wat een spannend avontuur met die brand. Ik vind dat je het keurig hebt gedaan hoor, met dat thuiskomen!
  Mama was erg geschrokken en bang (ze wil je naturlijk heeeelemaal niet missen) en soms word je dan boos in plaats van blij als je iemand weer ziet.....

  BeantwoordenVerwijderen