zaterdag 4 februari 2012

Sneeuwpret. Of: Genieten met een hoofdletter G.

En dan is het zaterdag en dan is de wereld wit. Een wondere witte winterse wereld. Op dit soort ochtenden willen mijn kinderen dat mamma heel snel wakker wordt. Mamma moet er uit en heel snel. Liefst nog voor 8 uur. Zaterdagochtend. Mamma gaat er voor de verandering inderdaad uit. Zo vaak is het niet wit in Nederland en als het dan eindelijk eens zover is, dan gaan we daar ten volle van genieten. Van 's morgens vroeg tot 's avonds als het koud en donker is. Slaap ik in de zomer wel weer uit.
We gaan boodschappen doen. Met een heleboel sleetjes aan elkaar geknoopt. Mamma is trekpaard. En of mamma even harder kan rennen. Kinderen willen naar de heuvel. Om vanaf te sleeen. Niets mamma helpen met de boodschappen. Niets als mamma's boodschappenlijstjes fungeren. Gewoon alleen maar sleeen op de heuvel achter de supermarkt. De heuvel die eigenlijk geluidswal is. Mamma zet 2 kinderen met evenzoveel sleetjes af en loopt door naar de supermarkt. 2 dappere fietsen staan in de stalling en al 10 sleetjes. Nederland past zich aan.

Na het afrekenen alles in een sporttas proppen, tas op de slee binden en kinderen ophalen. Kinderen die met een heleboel andere kinderen genieten in de sneeuw. Mijn kinderen waren heel snel tussen alle andere kinderen uit te vissen. Die van mij gingen namelijk achterstevoren van de heuvel uit. Zag je die enge diepte namelijk niet.

Na deze eerste sneeuwpret gingen we jongste telg ophalen bij oma. Dat wordt een apart verhaal, want 1 van onze avonturiers koos weer een compleet andere route. Van wie ze dat avontuursgen hebben weet ik niet, maar ik weet wel dat ik grijze haren heb gekregen van mijn kinderen.

Eenmaal weer thuis buiten spelen in de sneeuw. Mega ramp voor snowboard en sneeuwpop werden gebouwd van hele hoge hopen sneeuw. Buren bedankt dat jullie al jullie sneeuw in de steeg hebben geveegd, konden wij spelen, eindeloos spelen.


Mamma geniet net zo hard mee. Super voor je gezondheid dit weer. Beetje schraal gezicht krijg je ervan, maar daar hebben we tegenwoordig potten anti-rimpel crème voor. En als je even op gewarmd bent aan de koffie en weer naar buiten wil gaan, vind je een verrassing in je schoen. Katten staan erom bekend dat ze regelmatig muisjes in de schoen of slof van de baasjes verstoppen, ik heb geen katten. Maar wel 3 banjers en die zijn zo blij met hun mamma, dat ik ook een cadeautje aantrof in mijn schoen.

Sneeuw. Heel veel sneeuw. Na dit alles heb je nog een verrassing tegoed. Van banjers met gouden hartjes. Er wordt gekookt. Enthousiast staat oudste zoon in de keuken en dan krijg je een bord met dit:

En niet 1; nee liefst 3 kreeg ik voorgeschoteld. Nu dus aan het uitbuiken, maar vooral aan het naGenieten van een prachtige dag. (Met een spanningsveld, maar die houden jullie nog tegoed.)

8 opmerkingen:

 1. Dit is dus G.....enieten...heerlijk zoals kinderen kunnen zijn en wat is het ook mooi bij jullie...achterstevoren...mmm. goed idee als i volgende week met mijn kids (34) ga sleeën in de bossen...
  Geniet nog na...en dat spanningsveld houden we tegoed hoor:))


  Lieve groetjes uit een wondere witte wereld...
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk toch, dit prachtige weer met al z´n mooie kanten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zeker genieten zeg,en wat een lekkers voor jou,hmm..

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O meid HEERLIJK!! Geniet nog maar even door... Daar hoef je niet voor naar Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mama's mogen vandaag allemaal genieten van de sneeuw, of ze willen of niet...
  En dan word je toch ook nog even verwend. Nou je dag kan niet meer stuk.

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is inderdaad genieten van wat de sneeuw met kinderen doet... Niet alleen je schoenen vol kiepen met sneeuw, maar achterstevoren sleeën... Ooooh hoe verzinnen ze het. Smakelijke boterham, die ene is al genoeg voor twee, maar je hebt ze alle drie opgekregen.... wauw, daar mag je zeker wel van gaan uitbuiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een heerlijke originele kinderen heb jij toch :-)
  heerlijk hè, zo'n winterse dag.
  en wat een heerlijk broodje kreeg je daar toegeschoven.
  Klinkt als een topdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je weer een geweldig verslag gepost van een geweldige genietdag in de sneeuw.
  warme groet,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen