woensdag 6 juni 2012

Onverwachte ontbijtjes.


Kinderen naar school. Op tijd voor de verandering. Of voor de verandering deze week. Snel naar het winkelcentrum om roze veters te halen voor zondag. Weet u het nog? Zondag KIKA loop Spaarnwoude. (U kunt nog sponsoren: Team Stella Maye)

Op een bankje bij de ingang zitten 2 dames. 2 dames van het goede leven. Ze gaan ontbijten. Bij de H.ema voor een euro. U leest het goed. 1 euro. Ontbijt voor een euro. Waar vind je dat tegenwoordig nog? Nou bij de H.ema dus. Tip 1 van de vele die nog zouden volgen. De dames waren niet van de generatie 85 plus hangouderen met rollator die van hun zuurverdiende pensioen een aanvulling gingen scoren op hun karige bejaardentehuis maaltijd, nee, ze waren gewoon van mijn leeftijd. Of iets jonger, anders beledig ik straks onbewust weer mensen, omdat ze 10 jaar jonger blijken te zijn. Of ik meega, nee, want ik kom voor de veters. Maar in 3 minuten heb ik al 5 besparingstips gehad en die tips bevallen me wel. Ik besluit toch mee te gaan. Goede beslissing.

Ontbijt bestaat uit een broodje omelet met spek. Let wel 9 uur ’s morgens. English breakfast voor Zweedse prijzen. Een croissantje en een kop koffie. Of thee. Je mag nog kiezen ook. Cupje jam erbij, maakt het helemaal af. Jam? Ja voor je croissant. Nog nooit van gehoord. Croissantje jam. Er gaat wederom een wereld voor me open.  Cupje jam verdwijnt trouwens na afloop de afruim kast in, want dat zit niet in mijn systeem, jam op croissantje smeren. Helemaal vergeten derhalve.

Heel gezellig zitten we in een bomvol restaurant. Hoezo recessie? Hoezo bezuinigen? Hoezo hand op de knip houden? Hoezo lege winkelcentra? Maar ja, 1 euro. Een euro voor een vullend ontbijt. Ga daar thuis maar eens voor smeren. Red je niet. Om 10 uur beginnen de dames achter de balie met borden te smijten. Moderne versie van het laatste deuntje. Gekscherend word er  gegrapt dat de broodjes bal er nu liggen voor de lunch. Kun je gewoon blijven zitten. Rol je van de omelet met spek naar de broodjes bal. Het zal wel denk ik. Maar bij het weglopen liggen daar verdomd echt waar! de broodjes bal netjes uitgestald naast broodjes kip en broodjes kaas. Ze verwachten er iets van vandaag.

Buiten splitsen onze wegen. De dames gaan verder winkelen met bepaalde kortingsacties weghang systemen die ik eerlijk gezegd nog niet helemaal door heb, laat staan dat ik ze durf uit te voeren, maar ik heb ze wel opgeslagen. Net als die 28 andere tips die ik heb gekregen. Ik loop naar een sportwinkel voor kinderen (tip 29) en haal roze veters. Na anderhalf uur loop ik het winkelcentrum weer uit. Parkeergeld armer, maar besparingstips rijker. Het ontbijt drukt zwaar op mijn nuchtere maag en de tips tollen in mijn hoofd. 
Een onverwacht bijzondere ochtend. En laten dat nu net de allermooiste ochtenden zijn.

Dames: M.K en A.K: bedankt! Ik heb van jullie gezelligheid genoten!!
En ik had uiteraard geen camera bij me, maar ik heb heus ook wel jam en eieren. Geen spek. Dat dan weer niet.

4 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n ochtend.
  Zet jezelf niet zo naar achter meid, je bent het waard en doe gewoon een uitnodiging accepteren.
  Zo zie je maar weer, wat voor leuks eruit komt.
  Jij loopt in ieder geval de hele dag met een lach op je gezicht!

  Liefs,

  Ps succes zondag, je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi moment, geweldige tips van lieve mensen die weten waarom ze het doen....ik zou ook genoten hebben hoor en zit nu smakelijk te lachen om dit ontbijtje van een euro.....
  Zet hem op zondag...roze veters in:) jij valt op, jammer dat ik niet in de buurt woon...ik zou je aanmoedigen.

  Lieve groetjes van mij ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanx Anna Marie. Ook wij hebben genoten van dit spontane moment. Heel gezellig dat je aanschoof en er ook nog van genoten hebt. Daar doen we het toch allemaal voor!?!?!?!?

  En die leeftijd van ons......?! Die zal altijd geheim blijven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige ochtend! I doe trouwens altijd jam op m'n croissantje. Succes volgende week, maar met roze veters is het een eitje:) Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen