woensdag 21 november 2012

Mysterie op school.


Er gebeurt nogal eens iets op school. Zijn er geen creatieve dagen, lopen er wel muzikanten op school. Zijn er geen muzikanten hebben we wel dieren. Honden, katten, konijnen zelfs paarden waren er te bewonderen. En nu: nu hebben we een mysterie! Een heus mysterie op school. Dinsdagmorgen heel vroeg kwam onze conciƫrge op school. Onze geheim agent juf die bij nader inzien geen geheim agent juf bleek te zijn, maar gewoon Juf B. Onze lieve juf B. Die hart heeft voor alle kinderen. (En dat is niet onopgemerkt gebleven.)

Ze parkeerde haar auto. Daar waar ze altijd parkeert. Liep naar de poort en door de poort naar de hoofdingang. In haar ogen zag ze iets nieuws. Iets vreemds. Iets wat er eerst niet was. Maar wat? Deed een stap naar achter en keek eens naar school. Met een vernieuwde blik. Er was iets anders. Maar wat? Het was nog vroeg, dus zag ze eigenlijk nog niets. Deur open, en door de gang naar haar eigen kantoor. Ze deed de lichten aan en toen wist ze opeens wat er anders dan anders was. Hartjes. Overal stonden hartjes. Hartjes met pijltjes en hartjes zonder pijltjes. P hartje B stond er. Juf B. Liep weer naar buiten, keek nog een keer naar school. En toen zag ze het. Op alle ramen waren hartjes getekend. Hartjes met- en hartjes zonder pijltjes. “Wat krijgen we nou?” En juf B. liep weer terug naar haar kantoor. I love you stond er met grote rode letters op haar raam. “Krijg nou wat!”

Even later kwamen de leraren en die vonden het ook maar vreemd. Want wie kan er
’s nachts in school? Wie heeft er een sleutel om ’s nachts zomaar naar binnen te gaan? Niemand. Helemaal niemand. Of misschien toch. De directeur. Maar de directeur ontkende in alle talen en in alle toonaarden dat hij er iets mee te maken had. Hij was een man. En mannen tekenen geen hartjes. Zat iets in. Mannen en hartjes. Maar wie was er dan zo romantisch geweest om een school op te fleuren met hartjes in alle soorten en maten? Een mysterie was het!

Even later kwamen de kinderen binnen druppelen. En de kinderen zagen de hartjes ook. Volgden het spoor naar…. Het kantoor van juf B. De kinderen vonden het prachtig. Stonden met grote grijns en glimmende ogen te kijken naar al het moois. De sfeer was anders die morgen op school. Het gevoel was anders. Een beetje een alles is liefde gevoel. Kinderen waren enthousiast met elkaar aan het praten over de hartjes en zwarte piet. Hartjes en zwarte piet. Ook al zo’n gekke combinatie. Of toch niet. P hartje B. Zou natuurlijk zomaar kunnen staan voor: Zwarte Piet houdt van Juf B. Zou kunnen.

“Maar Zwarte Piet heeft toch helemaal geen sleutel van school?” Mompel ik hardop thuis. Het mysterie van de hartjes laat me niet meer los. “Zwarte Piet heeft toch van ieder huis een sleutel mam? Dus ook van school!” Kleuterzoon weet het wel. Heeft de hartjes nog niet gezien, maar weet dat er een zwarte Piet verliefd is. Kocht bloemen en chocolade van het geld van Sinterklaas. Zwarte Piet is verliefd op juf B. Dat kan niet anders. “Of misschien toch meester R. mam, dat moet u dan morgen maar eens vragen. Dat kan ook. Maar een R is geen P. ik denk dus dat het Zwarte Piet is. Ik ga morgen wel weer naar school.” Ondertussen stond kleuter zoon in het absentie schrift. Op dezelfde bladzijde stond een gekleurd hart. P hartje B. stond er.

Piet houdt van Juf B. Het zou zomaar kunnen. Zelfs in Spanje kennen ze onze juf B. Onze geheim agent juf. Wordt vervolgd? Wordt ongetwijfeld vervolgd. Er zal toch op een bepaald moment iemand openlijk zijn liefde verklaren? Je kunt toch niet zomaar weken stiekem verliefd zijn? We houden de situatie op school in de gaten. En als er meer nieuws is, hoort u weer van ons. Hartjes op school. Het moet niet gekker worden.


4 opmerkingen:

 1. Verlief-Piet en de juf, geweldig thema dit jaar voor het sintfeestje, benieuwd of het nog een staartje krijgt en er een echte stille aanbidder is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm ... verliefD-Piet met een D dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van mij mag het hoor...hartjes in de school...spannend hoor zo'n geheimzinnge Piet of P....maar in deze tijd kan en mag alles...

  Wordt vervolgd???

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat maak jij een mens nieuwsgierig, Anna Marie. Ik kan niet wachten op de ontknoping........
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen