donderdag 17 februari 2011

Dilemma's.

Je fietst met je kinderen naar school. Voor het middelste kind betekent rechts van de blokjes fietsen, rechts van de blokjes fietsen. Voor het oudste kind betekent rechts van de blokjes fietsen: “waarom?” Omdat de linkerkant van de blokjes het fietspad voor de tegenliggers is. “O”. En dus wordt er gewoon links van de blokjes gefietst, want er zijn helemaal geen tegenliggers. En als die wel komen fietst oudste kind rustig over het voetpad. Dat mag niet! Je moet rechts van de blokjes fietsen en niet op de stoep. “Waarom?” Omdat de stoep voor voetgangers is. “O”. En voort gaat de fietstocht naar school. Links van de blokjes en over de stoep, omdat er ook geen voetgangers zijn. En soms treft mamma het. Dan is er én een tegenliggende fietser én een voetganger op de stoep en dan komt oudste kind gezellig rechts van de blokjes fietsen. Want dat hoort dan zo.
Als kind links van de blokjes fietst, omdat er geen tegenliggers zijn, wordt kind ingehaald door een moeder met 2 kinderen. Waarvan er 1 los fietst. Oudste kind van mij fietst nooit zo snel, want dat doet zeer aan zijn benen. Dus valt mamma altijd bijna van haar fiets van het gezapige tempo en worden we te pas en te onpas ingehaald. Meestal gaat dat goed, want de inhalende fietsers bellen altijd netjes. Zoon zwiept dan zo met fiets en al in 1 vloeiende beweging rechts van de blokjes. Dat moet. Dat is een regel. Je moet rechts van de blokjes fietsen als je ingehaald wordt en als er tegenliggers zijn. Maar nu troffen we dus een moeder met losfietsend kind die ons inhaalden. Maar er werd niet gebeld. En dus bleef zoon links van de blokjes fietsen. Waardoor moeder en losfietsend kind genoodzaakt waren om over de stoep in te halen. Maar daar liep al iemand. Scheldkanonnade van moeder die over voetpad fietste richting mijn zoon. Groot was de verontwaardiging bij links fietsende zoon. “DAT MAG Niet! He mam” Ja, maar jij mag niet links van de blokjes fietsen als je ingehaald wordt. “Hoe moet ik nu weten dat ik ingehaald wordt als ze niet even bellen? Hebben die mensen geen bel of zo? Als je iemand inhaalt moet je bellen. Dat is een regel. En dan ook nog die meneer met dat hondje uitschelden. Maar die mag daar gewoon lopen, want het is een voetpad. En als je loopt, moet dat op een voetpad. Toch mam?” Ja, en geef je zoon dan maar eens ongelijk.

2 opmerkingen:

  1. Ja, er was een juf van de basisschool van vroeger en die hield bij hoog en bij laag vol dat Niels idd van mijn broer was!

    BeantwoordenVerwijderen