vrijdag 19 augustus 2011

Toeristje spelen.

We hadden visite uit Nederland en die wil je natuurlijk laten zien waarom je in Zweden zo op je plek bent. En dus stippel je een route uit die langs mooie plekjes gaat. En die hebben we genoeg in ons gebied, waar niet in Zweden?  Maar je weet niet wat ze leuk vinden, dus ga je op goed geluk rijden. En laat je prachtige plekjes zien. Langs bos weggetjes, langs cultureel-historische bezienswaardigheden, en langs het open landschap waar we ook zitten. De graanschuur van Zweden. En ik denk dat ze genoten hebben. Visite is weer terug naar Nederland, dus tijd voor het gezin. Pappa is ook in Zweden aangekomen.  En pappa wil eerst genieten. En zo hebben we in een paar dagen tijd 2 keer het vliegtuigmuseum bezocht, hebben we een prachtige dag in Pippi Langkousland gehad. (Vimmerby), en hebben we een geweldige plek midden in het Smålandse bos ontdekt aan een prachtig meer waar we hebben gepicknickt. En dit weekeinde gaan we naar de Viking spelen op het eiland Visingsjo. Eigenlijk best wel lekker toeristje spelen.
Maar, omdat we geen televisie meer konden kijken, en we nog wel een klein beetje op de hoogte willen  blijven van de ontwikkelingen in de wereld, moesten er bomen om worden gezaagd. En dat heeft Ben vanmorgen gedaan. In de stromende regen met zijn nieuwe motor zaag bomen omhalen. En met een motor eraan vast gaat dat heel wat sneller als met de hand en zo gingen er meteen 4 om. Voorlopig kunnen we het journaal weer kijken. Soms in het donker, want het heeft afgelopen week ook geonweerd en tot 2 keer toe viel er een boom op een bovenleiding en zo zaten we tot 2 keer in het donker. Heel knus. Met kaarsjes. En dat kan allemaal in Zweden. Omvallende bomen. Die bewust of onbewust naar beneden komen. Hej då voor vandaag!
Foto's volgen, maar ik kan door het slechte weer van vandaag geen verbinding krijgen met het internet. Verhaal is tussen 2 buien door geplaatst, maar de foto's komen er niet door.

3 opmerkingen:

 1. Poeh, klinkt best heftig allemaal, dat weer in Zweden! En leuk, toeristje spelen in een "bekend" gebied!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch lees ik in het hele verhaal gewoon lekker genieten hoe dan ook.
  Ik wens je nog veel meer plezier en genieten Anna Marie.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk land en wat een unieke beleving geven jullie mee aan de kinderen.Niks pretpark,maar puur natuur en Pipi is natuurlijk literatuur en cultuur:)) Onze dochter heet Annika, dus wij zijn ook dol op Pipi.
  Geniet van dit heerlijke land en doe dit vooral samen.

  Kram,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen