vrijdag 26 oktober 2012

Boswandeling.

Ik blijf me beroerd voelen en daardoor zit ik weinig op mijn blog en dus ook weinig op jullie blogs. De ene dag voel ik me iets fitter dan de andere dag en op de dagen dat ik me redelijk tot goed voel, ga ik liever met de kinderen wandelen, en daarna op tijd naar bed om het liefst 10 uur of meer te slapen dan dat ik achter de computer zit. Sorry daarvoor.

De fietstocht die we op de Veluwe gemaakt hebben heeft u nog tegoed, maar ik wil eerst de volgende foto's met u delen. Samen met Sophie zijn ben en ik naar het bos van Heiloo geweest. De jongens waren op het skatepark met oma en hadden geen zin om mee te gaan. Begrijpelijk. Want waarom zou je met je vader en moeder gaan wandelen als je ook met een flip-tric van de half-pipe kunt grinden? (Ofzo)

We reden naar de Kattenberg. Dat is een heuvel die waarschijnlijk is ontstaan door het graven van de vijver voor het landgoed Nijenburg. Bovenop de heuvel staan een paar bankjes en er staat een enorme Lindeboom. De boom is geplant toen de heuvel ontstond. Zo rond 1700. Een boom van ruim 300 jaar dus! Ik vond de heuvel nogal tegenvallen, dacht dat hij veel hoger zou zijn, maar Sophie vond het geweldig. Aan de ene kant omhoog, en aan de andere kant omlaag, rondje rennen en weer omhoog. Etc. Etc. Het bos was op sommige gedeeltes erg nat, dat was wel jammer, maar dat had wel als voordeel dat we een "echte" krokodil tegenkwamen.

Er was een enorme zichtas vanaf het huis Nijenburg door het bos richting de spoorlijn. Mooi, maar vanuit het huis heb je een verrekijker nodig om goed het bos in te kunnen kijken. Sophie vond het bordje met de uitleg. 1 keer per jaar, op de langste dag gaat de zon precies onder aan het einde van de zichtas. 1 keer per jaar. Woon je dus in een huis van tig miljoen, kun je 1 keer per jaar de zonsondergang bekijken vanaf je balkon, of vanuit je slaapkamer. Mag je dus wel niet precies achter in je tuin barbecueën, of net de visite uitzwaaien, of net op vakantie zijn, net het journaal kijken, een vergadering hebben, ziek in bed liggen. Of in bad, mag het wel niet precies die dag mistig zijn, wordt er net op de deur geklopt voor een collecte, plast je baby zijn bedje nat, noem het maar op. Woon je in je huis van tig miljoen om 1 keer per jaar de zonsondergang te zien.

Nee, dan kun je beter gewoon in de polder wonen. Als er geen horizonvervuiling is van de kassen, kun je avond na avond genieten van prachtige luchten. Vanavond hadden wij hele mooie roze-oranje wolken. Heb ik echt geen huis van tig miljoen voor nodig. Niet eens een half miljoen. Gewoon een huis in de nieuwbouw, maar met werkelijk prachtige zonsondergangen. "Ja, dat kunt u allemaal wel zeggen mam, maar ondertussen hebben wij geen slotgracht en geen vijver en we hebben maar 1 badkamer." Tsja, daar heeft Sophie weer helemaal gelijk in. Maar weet u, ik ben heel gelukkig met mijn huis zonder slotgracht en zonder vijver. Oké, iets minder blij met de badkamer, maar ach, een mens moet iets te wensen overhouden.

Goed, ik hoop dat ik me de komende dagen steeds een beetje beter voel en dan kom ik weer gezellig bij jullie langs.

6 opmerkingen:

 1. ik heb 'm ook gezien hoor die prachtige lucht vanavond. En ook ik heb geen slotgracht, geen huis van tig miljoen, maar wel soms een vijver in mijn voortuin als het heel veel geregend heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iets te wensen over, mmmm, ja denk ik ook wel, alhoewel die slotgracht af en toe handig zou zijn voor opdringerige mensen...:) heerlijk om in het bost te zijn en met Sofie te genieten...en ja die jongens, lekker stoer met opa en oma...mooie verdeling!!!
  Doe rustig aan jij, ziek flink uit, moeder is de spil en die hebben ze nodig, maar ook moeders mogen af en toe wel eens ziek zijn en eraan toegeven hoor!!!!


  Een lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook geen slotgracht, en geen duur huis. Maar wel tevreden met wat ik heb.
  Vervelend voor je dat je niet lekker bent, ziek het lekker uit meid. Dit weekend mag je (als het lukt) een uurtje langer liggen.

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook gezelig om eens met 1 kind op stap te gaan. Heb toen ze klein waren weinig gedaan, maar doe ik dat regelmatig.
  Groetjes en fijn weekend,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je doet nog aardig wat voor iemand die niet fit is. Genieten met één kind en alle aandacht daarvoor is heerlijk. Een leuk verhaal. Hier ook een tevreden mens in een eengezinswoning.
  Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt dan wel geen slotgracht, maar wel een huis in Zweden! Dat heeft ook lang niet iedereen. Ik heb dan wel een huis in Zweden, maar weer geen huis in Nederland. Ik heb al een hele tijd geen zonsondergang gezien in Nederland......

  BeantwoordenVerwijderen