zaterdag 6 oktober 2012

Kabouterpad Schoorl.

Vlak bij ons huis hebben we een bos. De bossen van Schoorl. En nu zeggen we dichtbij, maar het is ongeveer een half uur rijden. Dat hebben we er graag voor over. De bossen van Schoorl. Totaal anders dan de bossen bij ons in Zweden, maar het is zo lekker om lange wandelingen te maken tussen de bomen en de aparte bosgeur op te snuiven.

We wisten al langer dat er een kabouterpad bestond, maar we hadden hem nooit helemaal gelopen. En nu dus wel. Kabouters in het bos. En 1 kabouter met een taakstraf. Niet echt hoor, maar bij het bezoekerscentrum kun je een prikker halen en een plastic tasje. Kun je tijdens je wandeling zwerfvuil ophalen. En de kinderen vinden dat prachtig! Zo vormden we dus weer een aparte optocht. Kinderkabouters die afval prikkend door het bos trokken.
Sophie de Schoorlse boskabouter.

Via een ketting met kleurtjes en een boekje met opdrachten lopen we van kabouter naar kabouter.

Past niet in de vuilniszak hoor!

Fata Morgana.

10 opmerkingen:

 1. Leuk pad. Jammer dat er afval geprikt moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is inderdaad erg jammer, maar dat zul je tegenwoordig overal aantreffen. Mensen zijn veel te gemakzuchtig geworden. Niets afval meenemen en dan thuis weggooien. Maar we zijn geen tractoren en oude auto's tegen gekomen. Die vind je dan weer wel in Zweden. En eigenlijk deden ze vroeger ook niet anders. Hele Volgermeerpolder lag vol met vuilnis. Maar gelukkig zijn er altijd kinderen die het niet erg vinden om vuil te prikken. En mamma ook niet, goede reden om een boswandeling te maken.

   Verwijderen
  2. Men wordt wel steeds gemakzuchtiger. Het wordt lijkt het steeds erger. Elke week ruim ik wel een plastic zak met rotzooi bij elkaar. Zunde.

   Verwijderen
 2. Wat een origineel en goed doordacht kabouterpad, dat vind ik nou echt een goed initiatief.
  Een mooie middag voor de kids.
  Denk aan jezelf en probeer ook rust te pakken voor jou alleen!!!!

  Lieve groetjes voor jullie,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees net je reactie bij mij:) hebben we bijna op hetzelfde momenten onze goede zorgen voor elkaar gewenst, ha, ha dat moet goed komen!!!

  Liefs♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, wat leuk Anna Marie, ik was er afgelopen dinsdag en zag de prikkers staan in het bezoekerscentrum. Ontmoette daar een vriendin. Schoorl, een van mijn favoriete plekjes in NL en mooi tussen Silvia en mij in. Kwam er trouwens ook als kind al met m'n ouders. Een week in een vakantiehuisje of op zondag naar het klimduin, ook naar het klimduin in Groet. Ja, ik snap helemaal dat de kinderen het daar heerlijk vinden en mooi dat ze zoveel vuil ophalen. Inderdaad, zonde dat het nodig is. Ik snap de mensen niet, je weet toch ook hoe je het mee moet nemen voor je het nuttigt, neem het ook weer mee terug. En dat in de natuur. Nee, niet te vatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het bos van Schoorl is vast het schoonste bos van Nederland met al die helpende kabouters ;-)
  Leuk initiatief, jammer dat het nodig is.....
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk bos. Helaas te ver weg voor ons, maar ook hier vind je mooie wandelroutes. Ik denk dat ik vanmiddag ook lekker de bossen in ga. Het is zo'n lekker weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nouja....door de jaren heen hebben we weleens een wandeling door de bossen van Schoorl gemaakt en laatst nog de Brede Duinenroute gefietst die ook door het duin- en bosgebied van Schoorl gaat. Maar wist niet dat er ook een Kabouterpad daar bestond.
  Wat leuk en de omgeving is daar zo mooi.
  Fijne zondag nog Anna Marie.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat kabouterpad...
  Ik vind de bossen ook altijd heel fijn om in te lopen, maar manlief vind het maar zozo...
  Gisteren hadden we feest en dus pas om half 11 (ja, ik geef het gewoon toe) wakker, en na een wandeling door het dorp koffie gedronken in de tuin. Het was even lekker genieten in de najaarszon.

  Fijne week
  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen