zondag 3 juli 2011

Viva-Lavandula.

Een paar weken geleden hadden we potten lavendel gekocht om in bakken in de tuin te zetten. Dat ze eerst in huis bleven staan omdat dan het huis zo lekker rook, vertellen we er niet bij. Bij de planten zaten vrijkaartjes voor Viva-lavandula. Een lavendel park in de Noord-Oost polder. Vorige week vond ik het te warm om met 3 kinderen anderhalf uur heen en dus ook weer anderhalf uur terug in de auto te zitten. We bleven lekker thuis. Maar deze zondag was de temperatuur prima om de reis naar de polder te ondernemen. Ik ben er trouwens helemaal geen voorstander van om op zondag met de kinderen het halve land door te reizen, omdat de kinderen dan compleet uitgewoond op maandag de schoolbanken weer inschuiven, maar de kleintjes hoeven morgen niet naar school in verband met een studiedag van de juffen. Kinderen gingen vanmorgen dus de auto in, tas met schone en droge kleding mee, omdat de ervaring heeft geleerd dat er altijd wel een kind van mij te water gaat omdat er echt waar kikkers in het water zaten, of omdat er echt waar een school vissen langs kwam, of dat het flesje chocolademelk net te scheef gehouden wordt, kinderen van mij spelen het ook altijd klaar om precies daar te vallen waar net een paard heeft gelopen en iets heeft laten vallen, kinderen van mij springen ook altijd met een mooie sierlijke sprong van de schommel om vervolgens het applaus in ontvangst te nemen en daardoor de terug zwiepende schommel vergeten, met als gevolg een mooi bloedend gat in het hoofd, etc. etc. Speelgoed mee, want mijn kinderen zijn nu eenmaal niet van die huis-tuin en keuken kindjes die gewoon rustig uit het raam kijkend de voorbijrijdende rode auto's gaan tellen. Mijn kinderen willen hun energie kwijt en dus is mijn auto net een rijdende speeltuin. Kijk je in je achteruitkijk spiegel zie je een kind in een vogelnestje hangend aan de handgrepen slingeren. Hoezo kindersluiting op de gordel?!? Nou ja, je blijft in ieder geval wakker achter het stuur. Oma opgepikt en tussen de kinderen ingeschoven. Op naar lavendel tuin.
Het is niet echt extreem groot, maar wel ruim en rustig opgezet. Je kunt heel mooi wandelen tussen de paden met lavendel door. Het was bewolkt en het waaide behoorlijk, maar de geuren kwamen ons van alle kanten tegemoet. Kinderen liepen stralend door de prachtige paarse velden en dat leverde een paar mooie foto's en 3 blije kinderen op. (Vooral omdat ze een ijsje kregen.)
Deze is geknakt, grappig toch.

Ik wil niet op de foto!

Ik wel mamma!!
 Na de lavendel tuin ook nog naar het vroegere eiland Schokland. Het blijft fascinerend om te zien hoe zwaar de mensen het vroeger op het eiland hadden, hoe de mensen van het eiland verbannen werden en hoe het eiland uiteindelijk opgeslokt werd door het nieuwe land. Als je nu over het eiland loopt is het bijna niet meer voor te stellen dat er vroeger overal zee was waar je ook keek. Niels keek zijn ogen uit, en zoog vooral de informatie over de archeologische vondsten in zich op. Ik heb het idee dat het bezoek van vandaag aan Schokland niet de laatste zal zijn voor Niels. Al met al hebben we een top dag gehad met de kinderen. 's Morgens over de afsluitdijk heen en 's middags over de houtribdijk weer terug zodat we in Enkhuizen nog verse vis konden halen. Het leek vandaag al een beetje op vakantie.

6 opmerkingen:

 1. Wat prachtig die Lavendelvelden en wat zal het er heerlijk hebben geroken. Heb eens gelezen dat die geur rustgevend is hihi.
  Leuke foto's Anna Marie en een vissie in Enkhuizen. Woon je daar in de buurt dan?
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik woon drie kwartier van Enkhuizen af. Maar dan is de reis voor de kinderen mooi in twee stukken gedeeld. En hebben ze ook meteen warm gegeten. Nog een appel en een toetje thuis en klaar is de zondagse maaltijd. Gelukkig gaan we niet iedere zondag op pad. Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh...heerlijk toch, die geur van lavendel. Het schijnt rustgevend te zijn dus op de terugweg zaten de kindjes vast en zeker op hun gemakje rode auto´s te tellen......of niet???
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo tussen de lavendel, ik kan mijn handen er nooit van af houden, ik wil het voelen...
  De geur heerlijk, je kinderen staan er zo gezellig op,ook al wil er één niet:)
  Ik zag trouwens dat je gisteren al je adres gemaild had, maar hij stond bij ongewenst, maar nu kwam hij wel binnen.

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O lekker die lavendel, super mooi, en die smoeltjes vind ik ook wel heel er genieten.
  Geweldig, bedankt voor het meegenietmomentje

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via via kom ik op je blog... Ik heb me gelijk aangemeld als volger, want je schrijfsels lezen heerlijk weg en zijn erg herkenbaar (ik heb zelf 2 kinderen en woon bovendien vlakbij Enkhuizen!). Dus mocht je tijd hebben, bezoek mijn blog dan ook eens?

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen