maandag 2 januari 2012

Nieuwjaarsduik.

Op de eerste nieuwe veelbelovende dag van het nieuwe jaar besluiten we om naar de nieuwjaarsduikers te gaan kijken. Nieuwjaarsconcert wordt afgebroken bij de Schone Blaue Donau en met de kinderen gaan we naar ons eigen strand. Daar aangekomen blijkt de auto parkeren knap lastig, de zwemmers staan al klaar in het startvak en de duikers gaan te water. Even doorlopen dus.
Toeschouwers staan 3 rijen dik. Dochter gaat bij pappa op zijn nek, jongste zoon op mamma's nek en oudste zoon staat te stuiteren, want hij ziet niets. Hij mag van de volwassenen vooraan staan. 3 rijen dikke mensen gaan opzij. (Mensen waren niet dik hoor, maar de rijen waren 3 personen dik) Zoon staat vooraan bij het dranghek en of hij daar nou zo blij mee was?

Zoon ziet een clown. Clown doet rare dingen, kleedt zich uit en gaat in zijn lange ondergoed, (het jaeger ondergoed voor de ouderen onder ons) nog grapjes maken met de duikers in het water, met de vele EHBO-ers, waaronder zijn opa, en staat vooral heel druk te doen. Lopers staan ondertussen te koukleumen met badkleding aan en een schaatsmuts op van een bekende soep producent. Zelfs mamma snapt dat het geen ideale combinatie is. Wethouders en burgemeester staan wat te mompelen, onverstaanbaar voor het publiek, jongste zoon wil spelen, gaat naar ballonnen die in de wind waaien. Oudste zoon wacht op het aftellen, maar opeens klinkt er JA! en de stoet zet zich in beweging. Zomaar opeens en plotseling gaat de groep naar de water rand en dan is het opeens een grote chaos. Zwemmers gaan alleen met de voeten te water en lopen weer snel terug, daar komen ze helden tegen die nog te water moeten. Andere dapperen gaan kopje onder gade geslagen door duikteam. Clown drijft met zijn ondergoed ook te water. Wordt 2 keer te water gegooid door de brandweer. Zoon zoekt zijn broertje. Gaan samen spelen in klimtoren weg van alle mensen mensen die gek doen, mensen die heel raar doen, mensen die op 1 januari te water springen zonder zon, zonder prettige temperaturen, met brandweerduikers, met EHBO, is dus vast heel gevaarlijk en mensen gaan nog kijken ook. Zoon is de rest van de dag stil en afwezig. Zoon wil computeren. Eigenlijk alleen maar computeren. Huis ontwerpen met de homeplanner. Zoon gaat later huizen bouwen. Zonder strand waarschijnlijk.

's Avonds: hoe was je dag? "STOM!" Waarom dat dan? "Het was veel te druk bij die nieuwjaarsduik. Al die mensen die lawaai maakten en dicht op elkaar stonden en overal waren blote benen en mensen die door elkaar renden. Heel stom allemaal!"Zoon vond het veel te druk. Mamma had genoten. Genoten van helden die het nieuwe jaar fris begonnen en tegelijkertijd van het halen van een frisse neus. Mamma had ook weer een les geleerd: Soms is het beter om zoon niet overal mee naar toe te slepen. Mooie les op de eerste dag van het nieuwe jaar.
Sterretjes afsteken met muts in huis klopt ook al niet, maar dat is gewoon veilig met die gekke mamma.

6 opmerkingen:

 1. Krijg je nou zelfs op nieuwjaarsdag alweer een wijze les. Nou als jij maar wel genoten hebt hoor. Het is je zo gegund even lekker wat anders aan je hoofd, de wind door je haar en even niets. Nou Anne Marie ik wens jouw en je gezin voor 2012 geluk, gezondheid en vooral heel veel liefde toe.
  liefs Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook zoon heeft wat geleerd...ook al is er veel te zien, hij heeft wel geleerd dat mama, gewoon mama is..gek doen mag bij mama...hij leert heel veel...en wij leren van jou..gek doen mag en lekker heel veel.
  Vorig jaar dacht ik dat ik sterretjes gekocht had voor op school, leuk voor een verjaardag..de eerste keer dat ik ze aanstak, in de klas met 34 kleuters, bleken het mini vuurpijltjes te zijn, die schoten van links naar rechts door de klas...gaatjes in de nieuwe vloer...nu doen we het gewoon buiten..op het plein!!!

  Geniet!

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja , zo gaat dat. Wat een leuk plan lijkt, is natuurlijk gewoon stom...

  Overigens... Mij niet gezien. Ik hou best van een uitdaging, maar een koude duik, daar zie ik geen uitdaging in. Dat vind ik gewoon gekkenwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zoon zal blij zijn dat het maar één keer per jaar nieuwjaarsdag is.
  Het bakken gaat ze super goed af, wat een heerlijkheden, dat doen ze natuurlijk het liefst veel vaker.
  Ik wens jullie een mooi jaar toe.
  Kram Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, zo'n nieuwjaarsduik lijkt me niks, of je moet net uit een hete sauna komen :-). Heerlijk trouwens! Denk er nog steeds over om het speelhuisje hier om te toveren tot sauna. Ondanks dat het een speelhuis is, is hij vrij hoog. Nou ja, in ieder geval wilde ik zeggen dat ik het zo'n onzettend leuke foto vind!!! Gelukkig nieuwjaar!!!
  Kram Gon

  BeantwoordenVerwijderen