zaterdag 31 december 2011

Bakdag en het vuurwerk.


We schrijven 31 december 2011. De dag dat je meestal de hele dag mijmert over het voorbije jaar. Wij niet. Er valt niets te mijmeren. We willen dit jaar zo snel mogelijk vergeten. Gelukkig hebben we ook hele leuke dingen beleefd; Legoland; avonturenpaden ontdekt; in ons ondergoed in een Zweeds bosmeer plonsen in een prachtige zomer met lekkere temperaturen; de overgang van de oudste 2 naar een nieuwe klas; de start van een school avontuur voor jongste telg; bakken, heel veel taarten en koekjes bakken. De oven heeft overuren gedraaid en doet dat ook vandaag.


Dacht mamma vandaag lekker met een kop koffie en de dikke kranten op de bank te kunnen zitten, kinderen 1-2-3 dachten daar iets anders over. Oudste zoon wilde wel even een chocoladetaart bakken. Even. Dochter ging voor de koekjes en jongste zoon voor de oliebollen en appelflappen en mamma zag de krant naar het oud-papier gaan, de koffie verdampen; haar rustige dag in rook opgaan; maar mamma zag ook 3 stralende kinderen. En daar kan deze mamma geen weerstand aan geven. Mamma ging overstag zoals dat zo mooi heet. Mamma schoof wolken stof onder de bank, gooide het strijkgoed in de trapkast en kinderen gingen spullen klaarzetten.
Dan heb je als afsluiter op een bewogen jaar opeens een geurend huis en dampende baksels. En 3 kinderen die blij zijn en daar kan niets en niemand tegenop. En met stralende kindertjes gaan we een prachtig 2012 in. Vol vertrouwen, want dat hebben we gek genoeg altijd gehad. Vertrouwen in een goede afloop. En vertrouwen in een nieuwe start. Vertrouwen in elkaar (niet altijd) maar vooral met heel vertouwen in de kinderen. Kinderen waar we als ouders ZO ontzettend trots op zijn!!
Alles netjes klaargezet, klaar om te beginnen.

Chocolade taart. Wie mag de deeghaken?

Eindresultaat. Met versieringen van marsepein. Banketbakker in de dop.

Resultaat van een dagje bakken. En dan zijn de bladerdeeg knakworstbroodjes al opgegeten.

Herkennen jullie de eland?

In pyjama, zelfgebakken koekjes showen.
En dan in het kort nog even het kopje vuurwerk. Aangezien pappa vaak nog niet helemaal helder is hadden we nog geen vuurwerk, geen probleem dacht ik, want ik vind vuurwerk niet zo geslaagd, maar kinderen dachten daar anders over. Zoon is de leeftijd van de knaltouwtjes en de erwten gepasseerd, dus er werd echt vuurwerk verwacht. Mamma ging kopen. Een familiepakket, waar zoon een gratis tas bij kreeg, lilliput pijlen. 12 stuks in een zakje. We kregen er 144. Mamma had de kleine lettertjes niet gelezen en dus niet gezien dat die pijltjes die zo leuk plof, plof, plof doen, per 12 stuks verkocht werden bij een minimale afname van 12 zakjes. 12 *12= goed, iets te veel. Er zat een kaboom kanonslag bij, wat een ander woord is voor rotjes. (weet ik nu) en een doosje astronautjes. Vond ik wel toepasselijk met Andre Kuipers in de ruimte. Maar die lieve astronautjes zijn ook gewoon een luxe benaming voor nog meer rotjes. (Weet ik dus ook nu. Ik leer iedere dag een beetje bij) In onze tas zaten ook opeens 2 dozen killer bees, en ik weet zeker dat ik die dus nooit zou hebben besteld, en 2 keer Twisting Bang. Geen idee wat dat zijn. Toen pappa en zoon vuurwerk gingen ophalen waren ze nog verontwaardigd ook; want hoe had ik het in mijn hoofd gehaald om geen grondbloemen te kopen! Nou vraag ik u: Ik, die net aan wist hoe een sterretje eruitzag, nog nooit 1 vastgehouden, had voor 35 euro een enorme tas vuurwerk uitgezocht waar de mannen van middernacht tot een uur of 3 mee bezig zijn, let wel, een uur of 3 's middags mee bezig zijn, en dan zeuren dat er geen grondbloemen bij zaten. U raad het al: pappa heeft in zijn agenda voor december 2012 als agenda punt gezet: VUURWERK kopen. ZELF vuurwerk kopen.


Wij wensen jullie allemaal een heel mooi uiteinde en een prachtig 2012!!

5 opmerkingen:

 1. Lieve Anna Marie, ik wens jou en je gezin een heel mooi nieuw jaar, met veel liefde en heel veel genietmomenten.
  Fijn dat ik jou hier maar ook in het echt heb leren kennen. Ik vind je een heel mooi mens en daarom zo op het randje van het oude jaar, een hele dikke knuffel.

  Fijne jaarwisseling
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De oven draait hier ook en een krant...nog niet, maar dat komt straks wel...
  Je kids verdienen voorrang en jij zult geen nee zeggen, wat boffen ze toch, met jou als moeder, spil die alles draaiend houdt!!!
  Geniet van dit heerlijke stel met zorgen, verdriet, maar ook de zo leuke momenten.
  Dank je wel voor je lieve reactie, we gaan er weer tegenaan hoor, met of zonder finse schoonzoon, ha, ha..
  Geniet van alles wat op je pad komt, ik heb genoten van al je schrijfwerk...volgend jaar weer???

  Een lieve groet voor jullie allemaal,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een baksels! Een feest om te zien. Wat hebben de kinderen weer een mooie dag. Jullie hebben altijd vertrouwen gehad dat het allemaal goed gaat komen. Dat is dan ook mijn wens voor jullie voor 2012. Dat het in 2012 allemaal goed mag komen. Een gezellige jaarwisseling gewenst.
  Lieve groeten van Gon
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg, zo lekker de hele dag bakken met de kids.... Fijne jaarwisseling en een super 2012 toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een tafel vol lekkers, gezellig hoor. Proest... grondbloemen??? Ik zie ze vliegen en heb er dus ook geen kaas van gegeten... Een super 2012 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen