dinsdag 27 december 2011

Boswandeling en koopjesjacht.

Tweede Kerstdag zijn we 's morgens naar Schoorl gereden. We hadden het geluk dat het bezoekerscentrum geopend was, kinderen kunnen daar eindeloos rondkijken naar luikjes in panelen met foto's van de duinen, een nagebootst konijnenhol bekijken, uilenballen uitpluizen, de geschiedenis van Kamp Schoorl bekijken, en heel belangrijk: kunnen lekkere tosti's eten.
Vandaag hadden we prikkers mee de duinen in. 2 prikkers, u weet wel van die grijpstokken die bij een taakstraf horen, en evenveel vuilniszakken. Dacht ik heel naïef, dat we die nooit vol zouden krijgen, het bos ligt bezaaid met afval. Volgende keer nemen we een Komo zak mee. Echt te zot voor woorden wat we allemaal aan vuilis tegenkwamen. Maar de kinderen waren er blij mee, want als ze de vuilniszak inleverden, mochten ze ansichtkaarten uitzoeken.

We wilden het kabouterpad lopen, maar na 2 kabouters waren we de route al kwijt. Nu hebben we gewoon 3 uur rondgedwaald en genoten.
Een konijnenhol.

Puzzelen.

Genieten van de limonade.

En de tosti.

Let op de attributen van de taakstraf.

Best wel zwaar dit kabouterpad.

Ja! Bijna boven.

Ansichtkaart uitzoeken als beloning.
Vandaag gingen we naar het tuincentrum. Ik heb afgelopen jaar per ongeluk de doos met verlichting weggegooid, en ik heb dus wel vervangende lampjes nodig. Geen lampjes gekocht, gewoon langs gelopen, maar wel genoten van stressende mensen op zoek naar koopjes. Raar volk zijn wij Nederlanders toch eigenlijk.

Ja gebakjes. O, dat waren 3 kinderkiezen. 

Niels oefent.

Sophie kijkt ademloos naar een zingende prinses. Wat het met Kerst van doen heeft? Geen idee.
 Thuis zijn we chocolade lolly's gaan maken. Daarover morgen meer.

7 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een hele gezellige dag.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zullen ze lekker hebben geslapen na die lange wandeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het bos bij schoorl is zo leuk, mag ik volgende keer ook mee???
  Geweldig he je verbazen over de koopgekte en stres bij medemensen.
  Hie rvanmorgen om 10 uur bij de winkel voor de deur en alle mannen kwamen met broeken en overhemden na een uur de winkel uit.Missie geslaagd! Moeders gaat morgen alleen d'r slag slaan '-)

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zo mooi daar, ik kwam er ook vaak. Het bezoekerscentrum is ook leuk. Ik vind ook die afbeeldingen zo interessant waarop je kunt zien hoe NL is veranderd in de loop der tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijk moment in het bezoekerscentrum, zo leuk om te doen, deden wij ook vaak toen ze nog klein waren:))Nu doen we het zelf..
  Die koopjesgekte, zo grappig, ik was heerlijk thuis bezig, maar mijn buuf kwam met haar fietstassen vol terug van het tuincentrum..ieder zijn ding..
  Geniet lekker meis en op naar nytt år!!!

  Een lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie hebben heerlijk genoten zo te lezen. Hahaha, koopjesgekte... mij krijg je met geen stok de winkel in, véél te druk... niks voor mij... Maar een vriendin van mij vindt het zalig en komt ook met de leukste dingen thuis voor haar gezin.

  Oo, chocolade lolly's klinkt leuk om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met een grote boog om al die (uitver-)koopjes heen, alles wordt door elkaar gemikt, gestresste mensen brrr ... wandeling bij Schoorl klinkt een stuk beter :-)

  BeantwoordenVerwijderen