maandag 19 december 2011

Een modern kerstverhaal deel1.


Ja, lekker originele titel hoor ik Jullie denken. Dat klopt. Is dus inderdaad niet origineel. Ik geloof dat alle kerstverhalen die niet over baby Jezus gaan modern heten. Die van mij dus ook. Dat heet een kersttrend. En laat ik de hele kerstsfeer nu helemaal te gek vinden. Een modern Kerstverhaal dus.

Een kerstverhaal dat gaat over 3 koningen. 2 Jongenskoningen (Voor het gemak noemen we ze Niels en Finn) en één meisjes koning. (En alle lezers die al langer meelezen horen Sophie nu roepen: ik ben dan een koningin! Geen koning! Goed, de meisjeskoning heet Sophie) En de koningen willen net als vorig jaar naar de sneeuw. Kerst vieren met dikke pakken sneeuw. Overdag heerlijk spelen en skiën en dan ’s avonds onder een feeëriek sterrenstelsel wandelen naar het dorp, door het bos of over de vlak getrokken pistes. Sfeer opsnuiven van geurende dennenbossen en fantastische kerstmaaltijden nuttigen in het appartement. Chocoladefondue was de absolute topper waar ze het nu nog steeds over hebben. Goed. We zijn in de sneeuw. In een sprookjeswereld van witgesneeuwde bomen, van geluiddempende sneeuw tapijten, van vriendelijk lachende mensen, van kerkklokken die af en aan luiden in de dorpjes. Gek genoeg horen we die klokken wel de hele dag. De bergen weerkaatsen het gebeier. 

En in die serene omgeving hebben we onze 3 koningen geplaatst. Onze 3 koningen die 1 wens hebben. Een eigen huisdier. Een kat of een hond, een koe of een ezel, het maakt ze eigenlijk niet uit. Mamma wel. Het maakt mamma heel veel uit. Want wie moet het dier uitlaten als kinderen ziek zijn of op school zitten? Juist mamma. En mamma ziet zichzelf niet lopen door vinex wijk met koe aan een lijntje omdat beest de gemeenteperkjes nog moet bemesten. Mamma ziet kinderen trouwens ook niet lopen met koe aan een lijntje en dan een zakje mee om hoopjes op te kunnen rapen. Blauwe vuilnisbakken voor hondenzakjes begeven het onder gewicht van zakje en kinderen hebben eerste taakstraf aan hun broek omdat ze gemeentelijk meubilair hebben vernield. Koe valt af. Maar bij mamma vielen alle huisdieren eigenlijk af. Vissen. Er zijn vissen gekomen en Koningin Sophie is een toegewijde moeder, maar andere koningen vinden het maar zo-zo.


Sneeuw. We wandelen in de sneeuw, koning Finn zit half op de slee, half loopt hij ernaast als een moderne landloper met stok. Reuzenstok om elanden te kunnen vangen. Mamma loopt door, want mamma wil oudste koningen nog zien skiën. Koning Finn neemt weer plaats. Dat merkt mamma, want de slee geeft weerstand. Mamma loopt en loopt en hoort opeens miauw. Miauw? Ja miauw. Dat doen katten. En mamma hoort miauw en au. Au? Ja, dat geluid maken mensen. Kleine kinder mensen die gekrabd worden door gevangen kat. Gevangen kat van iemand anders. Lees: gevangen wilde boerenerf kat die op muizenjacht was. Jager werd gevangen. Door koning Finn. 3 jaar. Kat loopt met staart omhoog blazend weg. Weg naar veilig heenkomen in stal met stro. Finn kijkt beteuterd en zwaait vriendelijk naar kat die geen vriendjes wilde zijn. Vrede op aarde voor alle mensen en dieren denk ik en kijk naar bloedend gezicht van kleine koning.


Wordt vervolgd.

1 opmerking:

 1. Allereerst beterschap met alle zieken...hier ook niet vrij van...proest, hoest maar door de hele dag.
  Ik hou wel van een modern verhaal hoor, geweldig om te lezen, maar ja, wat ga je doen en wat gebeurt er???
  De cliffhanger, ik moet terug komen om te lezen, doe ik graag hoor!!!
  Geniet van je mooie span.
  Vandaag zij "autistjongen" in mijn klas, jij krijgt geen kerstkaart hoor, want jij hebt er niet om gevraagd...de stagejuf wel..zij had er om gevraagd..
  Zo simpel is het soms...wat zul jij vaak dingen horen die geen logica hebben in onze ogen(oren).


  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen