woensdag 28 december 2011

Chocolade lolly.

Zoals beloofd. De afdeling hoe maak je zelf chocolade lolly's? Niels wil eigenlijk niet uitdelen op school, of dat wil hij wel, maar hij wil zijn verjaardag niet vieren. Maar chocolade lolly's wil hij wel uitdelen. Nu vinden we het ook leuk om ieder jaar zelf iets te maken en dat uit te delen en geen voorverpakte zakjes chips weg te geven. Komt waarschijnlijk in groep 7 wel. Doe maar gewoon enzo. Vooral niet opvallen, vooral zeker niet anders zijn. Maar ja, nu schrijven we groep 6 en chocolade lolly's.

Eerst maar thuis proberen. Want het zal op het moment suprême toch mislukken, kun je alsnog naar de supermarkt voor een paar dozen chips. Mamma had een paar repen pure chocolade gekocht en die opgewarmd in een pannetje. De reep witte chocolade ging in de chocolade fondue. Reep wit smolt sneller op waxinelichtje als de pure chocolade.

 Stuk bakpapier op het aanrecht uitrollen. Hmm, bakpapier is op. Aluminiumfolie uitrollen en sateprikkers neerleggen. Met een lepel hoopjes chocolade neerleggen, iedere hoopje een nieuwe lepel, want kinderen vinden warm gesmolten chocolade natuurlijk erg lekker.
Ziet er natuurlijk nog totaal niet smakelijk uit, maar daar gaat verandering in komen. Met een theelepeltje mochten de kinderen witte chocolade over de rare hoopjes puur druppelen. En dan zien de lolly's er zo uit:


Goed, duurde even voordat de lolly's uitgehard waren, hielp natuurlijk ook niet mee dat 3 ongeduldige kinderen telkens aan de stokjes voelden om te zien of de lolly's al klaar waren, maar het eindresultaat was verrukkelijk. De kinderen de lolly's en mamma mocht de pannen uitschrapen. Zo vervelend kindervakantie en lolly's maken. En Niels? Niels denkt dat hij toch marsepeinen figuren wil gaan uitdelen, maar ook die moeten natuurlijk eerst geprobeerd worden. Vast heel moeilijk met marsepein werken. En laat mamma nu ook al geen marsepein lusten:)) U zult zien, het worden straks toch gewoon zakjes chips. En mamma zoekt een sportschool.

9 opmerkingen:

 1. Hahaha, inderdaad met al dit lekkers, mjammie... leuk hoor met de kinderen zo bezig zijn met chocola smelten... en stollen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee Anna Marie, maar tipje gewoon de volgende keer gelijk in de vriezer leggen dan gaat het uitharden als een speer. Doet Mr H ook altijd met zijn chocolade voor zijn taartjes. Gaat echt super snel.

  Nog bedankt voor je mooie reactie op mijn post over kerst. Heel lief van je.

  Ik wens je een heel mooi 2012,dat al je wensen mogen uitkomen.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee! Misschien suikerbeesten, oh nee, wel heel slecht voor de tanden. Ik vind de chocolade lolly's toch aantrekkelijker dan marsepein. Helemaal mee eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en zo te zien vast niet vies...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk, letterlijk en figuurlijk. Ik hoop in 2012 ook weer te kunnen genieten van je verhalen. En wens je natuurlijk alle goeds! Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke die Anna Marie schrijf stukjes, dit is er weer eentje met een gouden rand!
  Heerlijk die chocololies, kan ik ook wel een keer proberen oom uit te laten delen.

  liefs,
  stuur mij even een mailtje als je wil, dan heb ik nog iets leuks voor je ´-)
  brabbelsenkiekjes@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verrukkelijk verhaal in allerlei opzichten. Koekjes met marsepein erover is ook lekker, of chocoladelollies met marsepein bedekt. Allemaal eerst proberen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt mij ook leuk om te maken....beetje kliederen met chocola.....word je weer kind van. Of mogen mamma's dat niet...hihi...
  Fijne jaarwisseling!!
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen