woensdag 22 juni 2011

Bloemetje op woensdag.

Lupines.
Een aantal weken geleden liep ik met Sophie door een tuincentrum. In 1 van de paden merkte Sophie opeens op dat het naar Zweden rook. Geweldige opmerking. Sophie stond bij de lupines. Prachtige pollen witte lupines. En we hebben ze gekocht. Afgelopen zondag kwamen we ze langs de kant van de weg ook nog tegen. 3 bakken voor 5 euro. Tel uit je winst. En nu maar hopen dat er uit de zaaddozen een heleboel zaad komt voor volgend jaar. Lupines geuren heerlijk, en een bos lupines in een vaas vrolijkt meteen je huis op. Iedereen een top zomer toegewenst!!!
Voor meer bloemen op woensdag kijk bij Veronique : http://www.vipderoos.blogspot.com/

9 opmerkingen:

 1. Je bent nogal vroeg ja...ik kom net uit bed, eerst koffie en dan is de blog aan de beurt ;)

  Mooie bloemetje

  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh....Lupines zijn zo mooi, ik heb het voorjaar ook Lupines geplant, witte, maar ik wil ook de roze nog een keer planten.
  Mooie bloem op deze woensdag Anna Marie.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat de lupines die ik vorig jaar hier plantte niet teruggekomen zijn. Maar ja, dat waren Hollandse. Hier voortaan de planten kopen, want die hebben gewoon een ander ritme. Even over de film Anna Marie, begrijp ik dat je de Zweedse versie gaat kopen? Hij is ook met Nederlandse ondertiteling te koop, maar misschien wil je je Zweeds wel oefenen :-) Kan ik me ook iets bij voorstellen. In ieder geval veel kijkplezier dan. Groetjes Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga de Zweedse versie kopen. Kijken of ik het kan volgen. De hoofdlijnen pik je er altijd wel uit, maar de details mis je dan vaak nog wel. Misschien koop ik beide versies wel. De lupines die ik uit zaad had opgekweekt in Zweden, van Zweedse planten langs de kant van de weg, komen bij ons Zweedse huis ook niet meer op. Misschien is het toch wel een lastige plant om te kweken, maar ze ruiken zo ontzettend lekker, dus we blijven proberen. Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Die wil ik ook nog graag in de tuin. Ik heb ze nog nooit geprobeerd dus je weet nooit dat het wel lukt met deze mooie bloemen. Ik kom ze echter niet zomaar tegen langs de weg, ik zal er moeten naar op zoek gaan! Niet nu want de grond in de tuin is nog altijd bikkelhard. Het regenen helpt dus niet echt en gisteren mocht ik alweer water geven aan de hortensia's waarvan de bloemen er helemaal slapjes bij hingen. Eerst maar eens opzoeken wat voor soort grond deze mooie lupines het liefste hebben.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtige kleuren!! Vindt lupines helemaal gezellig!!

  Als je me even mailt stuur ik je het adres van de as Abraham

  lyndahovens@home.nl
  GRoetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Anna Marie, leuk dat je mee wilt doen met mijn verrassing voor mijn lief.

  Als je me mailt op homemade-tanja@online.nl stuur ik je het adres.

  Kijk en wat ik ook leuk vind is dat ik nu ook weer andere bloggers ontmoet.
  Ik ga je volgen

  Bedankt
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lynda, bedankt voor je reactie, maar ik heb ook al een mailtje naar Tanja gestuurd. Groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi hoor je lupines. Ik heb blijkbaar een wat kleiner soort, want die van mij zijn veel korter...

  Fijne dag,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen