donderdag 2 juni 2011

Voorjaarsfair Oldeberkoop.

Vandaag heb ik met Sophie en Oma een voorjaarsfair in Oldeberkoop te Friesland bezocht. Daverend druk was het volgens de Friezen. Lekker rustig vonden wij. Ruim opgezet stonden er een heleboel kramen. Vers fruit; een Baristo met heerlijke koffie; oude troep dat tegenwoordig brocante heet en waar dan een vrolijk prijskaartje aan hangt; kleding; mooie meisjes kussens; pony rijden, wat trouwens een paard bleek te zijn, zie je opeens je dochter van net 6 op een enorm beest zitten stralen van oor tot oor, wuivend naar mamma en oma en iedereen die nog meer naar prinsessen dochter keek, ver beneden haar op de begane grond peentjes zweten en schietgebedjes bidden op de goede afloop; een prijsvraag voor kinderen en nog veel, veel meer. Een hele mooie ontspannen dag hebben we gehad. Prachtig weer, een gemoedelijke sfeer met mensen die zich niet lieten opjagen en hele mooie kramen. Prachtige armband met parels heb ik mezelf cadeau gedaan. Ik deed eens gek. Koop nooit iets voor mezelf, maar ik vond hem zo ontzettend mooi. Een hele trotse mijnheer stond de echt prachtige sieraden van zijn vrouw te verkopen en ik was op slag verliefd. Niet op die mijnheer hoor, maar op een mooie armband. Ik wist dat ik spijt zou krijgen als ik hem niet zou kopen en dus ben ik even uit de band gesprongen. Moet kunnen toch???
 Via het internet wist ik ook dat er een winkel in Zweedse meubelen in Oldeberkoop zat, en daar hebben we dus uiteraard ook een kijkje genomen. Heel leuk om in Nederland een stukje Zweden verzameld te zien in een oude Friese Herberg. Niets gekocht, want dat kan ik dan natuurlijk veel goedkoper zelf meenemen uit ons mooie Sverige! Ik blijf toch een zuinige West-Fries en mijn geld zit nu in een armband. Allemaal een heel mooi zonnig en vrolijk Hemelvaart weekeinde gewenst en tot maandag!

2 opmerkingen:

 1. Je beschrijft het als een heerlijk relaxte dag, genieten want soms is het zo dringen en duwen dat de lol er snel af is.
  Ik las nu dat je zo van Zweden houdt, zelfs een tweede huis!!Klinkt helemaal geweldig.
  Over twee manden brengen we onze dochter naar Finland voor studie, ik heb er zo'n, zin in, Scandinavië heeft ook ons hart.

  Groetjes en een fijne dag,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oldeberkoop ligt vlakbij Oosterwolde waar wij ons tweekamerapp. vorig jaar kochten, als kleine thuisbasis als we in Nederland zijn. Ondanks de gezellige markt ben ik blij dat ik nu in Zweden zit. Al krijg je wel zin om naar zo'n markt te gaan als je jouw verslag leest! Gezellig met drie generaties vrouwen!
  Fijn weekend,
  Gon

  BeantwoordenVerwijderen