maandag 13 juni 2011

Vlekken. Of blauwe plekken?

Vanmorgen na het wakker worden broek zoeken in de badkamer. Oog half open, blik werpen op zotte kop in spiegel, Schrik!! Wie is dat? Of eigenlijk, wat zijn dat? Ik heb opeens allemaal blauwe plekken in mijn gezicht. Vreemde blauwe plekken, want volgens mij ben ik al 12 jaar niet meer in een vechtpartij terecht gekomen. Blauwe jukbeenderen. Nu heeft Finn vannacht naast me geslapen, en Finn slaapt scheef, ondersteboven, krom, boven de lakens, naast het bed, bij het voeteneinde, en weet ik veel hoe nog meer. In ieder geval ligt Finn niet stil naast je in bed. Zal hij me vannacht een schop gegeven hebben? Lijkt er wel op. Maar dan lag ik wel diep te slapen want ik heb niets gevoeld. Hele goede oplossing bedacht. Ik kijk gewoon niet meer in de spiegel. Kan ook makkelijk, want ik heb maar 1 spiegel en die hangt dus in de badkamer en daar hoef ik niet meer te zijn. In de loop van de ochtend ga ik buiten schilderen. Helemaal onder de witte verf, het waait namelijk eigenlijk iets te hard, kom ik weer binnen. Maar even douchen bedenk ik als ik witte vingers, witte haren en witte broek zie. Na het douchen word ik weer geconfronteerd met spiegelbeeld. En de blauwe plekken zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Schiet mij maar lek, hoe kan dat nou weer. Zo snel zijn de bloeduitstortingen nog nooit uit mijn gezicht verdwenen. Denk ik als ik een fles bodylotion pak. Gekregen van een vriendin. “Hier, kun je wel gebruiken.”Lief hé? Vind gewoon dat ik er gerimpeld uit begin te zien, maar durft dat toch niet te zeggen. Mocht ook hoor. Ik kan wel iets hebben. Maar goed, ik heb dus een fles bodylotion gekregen. En daar begin ik me, net als gisteravond, mee in te smeren. Beetje gelig spul zit er in. Smeer bij de kinderen altijd gewoon witte lotion op. Toch maar eens kijken hoe het eigenlijk heet: Zomer body lotion voor de donkere huid met bruinend effect. Help! Ik zit me dus gewoon in te smeren met een substantie die mijn huid bruiner maakt. En ook nog een verstevigend effect heeft. Niets van gemerkt trouwens. Welk verstevigend effect? De fles belooft een geleidelijke bruine tint. Geleidelijke bruine tint. Ook al niets van gemerkt. Rare vlekken op mijn jukbeenderen krijg ik ervan. Ook niet geleidelijk, gewoon na 1 nacht. Baf! In 1 keer 2 blauwe plekken. Ik zou vanmorgen maar een sollicitatie hebben gehad. Sta je er gekleurd op. Want dat dan weer wel, je kleurt er wel van. Maar de fles is bij mij in de grijze bak beland. Sorry vriendin. Maar ik beloof dat als de zon van de week weer schijnt ik wel een keer buiten ga zitten. Kleur ik ook wel bij. Heb ik helemaal geen Zomerse bodylotion voor de donkere huid met blauwe plekken voor nodig.

2 opmerkingen:

 1. Haha, je moet ook eerst wel kijken wat je smeert hoor. Maar weet je, ik verkleur altijd heel snel. Ik kan niet eens in een bepaald hemdje buiten lopen, of je ziet alweer de streepjes van een bandje op mijn rug en schouders. Daarom draag ik altijd hemdjes die gelijk lopen met mijn BH. Maar het gekke is mijn benen willen nooit, en dan komt die creme van jou goed van pas. Die smeer ik altijd, (wel gelijkmatig doen) op mijn benen.

  Hoop dat jij nog veel in de zon kunt zitten, dan kunnen wij het misschien ook.

  Fijne dag, groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, ha, ik herken dit. Had als puber monstertjes gekregen bij de drogist. Droge handen, dus maar eens lekker ingesmeerd met een van de tubetjes. De volgende dag ging ik voor schut naar school, en je kon het er echt niet zomaar afwassen. Duurde dagen. Ook was het grappig dat ik mijn moeder ooit badschuim gaf wat zij had aangezien voor bodylotion. Het beviel haar niet zo goed zei ze, ha, ha. Samen hartelijk om gelachen. Ja, en net wat Lia zei, voor je benen kan het in het voorjaar nog wel eens leuk zijn zo'n voorbruiner.
  Groetjes van Gon

  BeantwoordenVerwijderen