maandag 7 november 2011

Glimlach.

Prettige vakantie! Prettige vakantie hoor ik Sophie buiten roepen. Ik pak de judo tas van oudste zoon en loop naar buiten. Ik zie Sophie dansen en zwaaien en vrolijk prettige vakantie roepen. Ik kijk de straat in. 'Gingen de buren op vakantie'? 'Nee, mam kijk! Het word winter, alle vogels vliegen weg. Die gaan naar de zon en dan komen ze volgend jaar weer terug. Ze gaan lekker op vakantie. Gezellig toch'? Heel gezellig. Ik heb even mee gezwaaid met dochter. De overburen weten al dat we vrij bijzondere mensen zijn. Kijken daar niet meer van op.

In de krant stond een artikel over de geringe hoeveelheid mannelijke leerkrachten op scholen. Aangezien ik 2 zoons heb vroeg ik aan mijn kinderen: Wie van jullie zal later wel juffrouw of meester willen worden? Oudste zoon bleef stil, dochter bleef stil, maar jongste zoon begon te stralen. 'Ik word later juffrouw'!!

In de uren dat er judo gegeven word in de sporthal, is er tegenwoordig ook gym. 'Mam,' kwam Sophie naar me toe. "Volgende week mag u ook meegymmen van die meester. Het is bejaardengym'! (Ik voel me met de dag ouder en beroerder voelen.)

7 opmerkingen:

 1. echt waar uitspraken van kinderen zijn vaak Hilarisch!
  Opschrijven dus, zodat je ze er later mee om de oren kan gooien '-)

  Liefs,

  Ps ik wacht op jou invulling van Daybook...!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsja, zo heb je nog geen meesters.... en ach ja, wanneer vindt een kind je bejaard....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor je verhaaltje, het toverde een glimlach op mijn gezicht. Heerlijk kinderen en hun logica.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige uitspraken en echte rake ook hoor!!!
  Maar de energie van jou past niet bij de uitdrukking van Sofie hoor!!!
  Ik zag net een mooie reportage over mannen in het onderwijs en dat jongens te laat met mannen in het onderwijs te maken krijgen...is ook zo, wij boffen met een onderbouwmeester en twee bovenbouwers..

  Lieve groet voor jou,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellig verhaaltje, leuke schrijfstijl ook. Ik zou ook meezwaaien, of mensen dat nou gek vinden of niet. Ze gaan toch zeker op vakantie en het duurt heel lang voor ze terugkomen, die trekvogels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan me voorstellen dat het voor jongens fijner is als er meer Meesters zijn!

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen