vrijdag 11 november 2011

Sint Maarten. 11-11-11

We kijken vanavond geen tv.
We lopen met onze lichtjes mee.
We vragen iets voor Sint Maarten.
We komen maar ene keer.

Lichtjes avond. Op school hebben de kinderen de meest fantastische lampions gemaakt. Gisteravond was de school in feestverlichting en mochten de ouders in 2 ploegen de creaties van hun kinderen bekijken. Buiten was het stikdonker, op het schoolplein een pad van lampjes en een vuurkorf. Een brandende. In school heel veel mensen en kinderen en lampions. Finn begreep het eigenlijk niet zo goed. Kon de vorige editie ook eigenlijk niet herinneren. Toen hij vanavond op pad ging met zijn opa en zijn Ome Melchior begreep hij dan ook totaal niet waarom de schaal met snoepjes thuis moest blijven. Finn had het idee dat hij snoepjes moest gaan uitdelen. Na het eerste huis had hij het door. Begonnen bij de buren, waar hij 2 snoepjes mocht pakken, was het hek van de dam. Bij iedere woning bouwde hij zijn eigen feestje. Dansend en zingend stond hij voor de deur. Na afloop steevast 2 snoepjes van de schalen pakken. Als oom of opa daar dan iets van zei, keken de mensen bij de deur alleen maar vertederd naar dat kleine blonde dansende en genietende mannetje. Zijn zusje bedankte iedereen vriendelijk en Niels praat niet tegen vreemden, maar begon zowaar dit jaar duidelijk verstaanbaar te zingen. Sophie was de afgelopen paar dagen ziek geweest en had het na een paar huizen wel gezien. Nog een paar buren wilde ze. Maar mevrouwtje had zo'n prachtige lampion geknutseld dat werkelijk iedereen tijdens het liedje de lampion pakte en begon te vertellen dat ze de hele avond nog niet zo'n prachtige lampion hadden gezien. Sophie zong onverstoorbaar door. Mocht ze ook 2 snoepjes pakken van de mensen. Na afloop beklaagde ze zich er wel over dat die mensen overal maar doorheen kletsten. Finn moest na 1 straat terug naar huis, want zijn kikkertas zat vol. Maar Finn ging wel weer op pad. (Krijgt van mamma in geen honderd jaar zoveel suikerwerk.) Samen met broer Niels. 2 mannetjes die bij iedere deur stonden te entertainen. Sophie lag inmiddels weer lekker op de bank. Snoepjes te eten. Om 20.00 eindelijk alle kinderen weer thuis. 3 glunderende kinderkoppies en een tafel vol met snoep.
Elf november is de dag dat mijn lampje branden mag. Geslaagde avond. En prachtig droog weer voor de verandering.
Laatste huis. Bij pappa.

Popcorn!!

De 2 broertjes.

Finn bij pappa met kikkerlampion en kikkertas.

al 3 keer gevallen. Ome Melchior tilt je naar binnen.

Sophie deelt nu het snoep maar uit. Niels mag zingen.

8 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk die snoetjes! Wij kregen vanavond maar negen kindjes aan de deur........en nu loop ik de zakjes Haribo leeg te eten. Echt niet goed voor me maar wel lekker!!

  Prachtig om te zien hoe jouw kinderen er van genoten hebben.
  Groetjes uit Haarlem,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. topavonden!!!!! leve de tradities!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier kennen wij die tradities niet. Maar zo te zien is het enkel genieten.

  Fijn weekend
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg! Hier in de buurt heb ik vanavond geen lampion gezien. Het leeft hier niet zo. Toch best jammer als ik zie hoe je zoon geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat ze zo hebben genoten. Bij onze zoon in Maastricht stonden ze gisteravond ook zo mooi te zingen voor de deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook hier hebben we niet die traditie, maar ik denk dat het voor de kindjes helemaal geweldig is. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

  Fijn weekend, meis

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het heeft heeeeeeellll lang geduurd voordat ik weer een beetje warm was gisteravond. Maar wat hebben de kids genoten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk feest moet dat zijn. Hier in het zuiden is de 11e van de 11e een heel ander feest. Prachtig toch om dal die blije snoetjes te kunnen zien?

  BeantwoordenVerwijderen