zaterdag 19 november 2011

Intocht.

Vandaag hadden we de intocht van de sint met zijn gevolg. Nu zijn mijn kinderen niet zo van de mensenmassa's. (Hebben ze van hun moeder) We zagen het dus eigenlijk ook niet zitten om in een druk winkelcentrum te gaan staan, of om achter de stoet aan te trekken. Sta je na anderhalf uur wachten eindelijk oog in oog met De Goedheiligman, durf je niet meer en kruip je achter mamma's benen en brede rug. Moet mamma sociaal zijn met Zwarte Piet, maar mamma vind Zwarte Piet net zo eng als kinderen. Mamma wil ook wel achter iemands brede rug kruipen. Maar mamma krijgt een handje pepernoten en een vriendelijke lach van enge meneer. En op de allerergste intochtdag krijgt mamma ook nog een knipoog en een hand van Sinterklaas. Maar van welke Sinterklaas? Mamma wil geen knipoog van Zwarte Piet, ook niet van Sinterklaas. Wel van iemand anders, maar die zal zich waarschijnlijk niet zo uitdossen. Zal waarschijnlijk ook geen knipoog sturen naar mamma. Maar mamma blijft dromen van knipoog. Dit jaar maar op mijn verlanglijstje zetten. Knipoog van leuke man. Maar ja, hoe ging het ook al weer? Dromen zijn bedrog. We dwalen af. Ik ken 2 Zwarte Pieten. Bij naam. En toenaam. Ken deze Zwarte pieten al uit hun vorige leven. Het leven wat ze 6 december ook gewoon weer oppakken. En nu had mamma heel slim gefacebookt, (hoe schrijf je dat in vredesnaam?) of ze naar de winkel van pappa wilden komen. Hadden we privé bezoek van Zwarte Pieten. En dat was goed, dus toen alle kinderen vermaakt werden door Sinterklaas en Zwarte Pieten stonden mijn kinderen gewoon lekker rustig met 2 Pieten in de winkel. Geen stress, geen huilbuien, geen kinderen die achter mamma's rug weg wilden kruipen. Gewoon hartstikke leuk. Pepernoten feest tussen de koelkasten.
Zo sta je rustig op een muurtje, zo ben je omsingeld.

Invasie in pappa's winkel.

Finn durft nog steeds niet te kijken.

Ja! Sophie lacht weer. Met een mond vol pepernoten.

Niels heel dicht bij Sinterklaas.
Na afloop verzuchtte Niels dat het jammer genoeg niet de echte Sinterklaas was. Maar de pepernoten waren goed en de Pieten in de winkel heel erg lief. En hij wordt geen diepzeeduiker meer, maar klimpiet,. Gaat hij ook op de daken klimmen om pepernoten te strooien. Maar dan gaat hij eerst naar zijn broertje en zusje om ze alvast een handje strooigoed te geven. Hoeven ze met hun kinderen ook niet tussen al die mensen in te staan. Slimme Piet die Niels van ons.

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n persoonlijke ontmoeting, veel minder eng, ook voor mama:) Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig hoe je het aangepakt hebt, moesten meer mama's doen....en je hebt je kids in ieder geval wel een persoonlijk cadeau bezorgd door dit te regelen hoor.
  Ik hoop dat jij er ook van genoten hebt!!!!

  Fijn weekend Anna Marie,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat slim aangepakt van je! Ik herken je verhaal helemaal. Van de mensenmassa's, de bange kinderen, je eigen afkeer tot en met de knipogen ;-).
  Mijn dochter was een keer ziek toen Sint op school kwam. Kwamen de pieten thuis op bezoek. Dat was feest! Had ik dat geweten, dan had ik haar broer (die helemáál niet van drukte houdt) alle jaren ziekgemeld als Sinterklaas op school kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je toch een KANJER moeder!
  Goed geregeld iedereen blij, zelfs Papa zo te zien...
  Fijne Sinterklaas.

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blijft leuk die kinderen met Sint en Piet.
  Maar wat een slimme moeder hebben sommige kinderen hé.
  En die knipoog doet me denken aan jaren geleden.
  Wij hadden een Sint en Piet(via een adv) laten komen op Zaterdag, en de avond ervoor hadden we een feest gehad. Toen kreeg ik een knipoog en papa moest bij de Sint komen. Hij had de avond ervoor wel een beetje teveel gedronken vond Sint. En tot de dag van vandaag weten we nog steeds niet wie die Sint was...)

  Fijne zondag
  Lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat is dat een slim idee van je geweest om zelf te zorgen voor pieten.
  voor de kinderen en voor jezelf veel leuker om persoonlijk aandacht te krijgen van de pieten.
  en geen gigantische mensen massas hou ik ook niet van.

  liefs colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weetje Anna Marie, dan lees ik je hele post en vind hem hartstikke leuk maar bij mij komt een regel helemaal binnen want die zoveel: 'Zal waarschijnlijk ook geen knipoog sturen naar mamma. Maar mamma blijft dromen van knipoog'.
  Hiervoor geef ik je een hele dikke knuffel en een aai over je bol, je bent een verschrikkelijk goed mens, een kanjer!

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen