donderdag 24 november 2011

Sinterklaas en de schoorsteen.

Op de blog van Eefie: http://eefiesday.blogspot.com een heel mooi verhaal over de Sinterklaas periode in haar klas. Op de school van mijn kinderen is alles ook al in Sinterklaas sfeer. Ontzettend feestelijk om de kinderen naar school te brengen terwijl de zwarte pieten in de gangen en in de klassen hangen. Overal staan klompjes en ingepakte cadeautjes. De boot van Sinterklaas staat op het grote podium en de befaamde Sinterklaasvlag hangt aan de mast. Klaslokalen zijn versierd en worden dat dag voor dag steeds voller met verlanglijstjes, mini-sinterklazen en pietenmutsen. En dan kijk je thuis eens om je heen en dan heb je 2 slingers en een vlag. Meer niet. Beetje karig Zwarte Piet. Met de kinderen hebben we nu een schoorsteen geknutseld. Een echte zwarte pieten oefen schoorsteen. Je kunt er in klimmen en aan de andere kant weer naar buiten. Lege dozen zijn ingepakt als zijnde echte breekbare cadeau's. (Waar vervolgens driftig mee gegooid wordt)
Zo is het de boot van Sinterklaas

Werkoverleg.

Finn pakt in.

Finn past erin.

De schoorsteen loopt.

Niels past ook nog net.
En dan mag je na het harde werken ook nog zelf je schoen zetten. Bij de schoorsteen uiteraard. En laten zwarte Piet en Sinterklaas nou wel van een grapje houden, toen de kinderen vanmorgen beneden kwamen waren de schoenen in geen velden of wegen te bekennen. Na enige tijd klom Sophie op de tafel om in de schoorsteen te kunnen kijken, en warempel. Daar stonden de schoenen. Gevuld met nieuwe Zwarte Pieten pakken en een leesboek voor Niels, want die kent het geheim. Hoewel,.... maar dat is weer een ander verhaal. Net als het verhaal van het Grote Pietenhuis. Houden jullie nog tegoed. Maar Eefie: bedankt voor je schoorsteen knutsel tip.

1 opmerking:

  1. Geweldig zeg, ja die schoorsteen is gewoon een vondst, bij ons is het zelfs een glijbaanschoorsteen, we glijden nu met doos en al van de glijbaan in de speelzaal.
    Ik vind het zo leuk om te zien dat je dit thuis lekker met ze doet, laat ze heerlijk genieten.

    Fijn en gezellig weekend voor jullie,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen